Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
10 21.07.2018 22:15:15

Prvaki NA KOLENIH! Že na uvodu domače sezone huda klofuta za zmaje!

SPS
Nogometaši Olimpije so zanesljivo izgubili v Novi Gorici.

Gorica - Olimpija 2:0 (1:0)

* Športni park, sodniki: Kajtazović Nejc, Ajdovec (oba Kranj), Gabrovec (Markovci).
* Strelca: 1:0 Lipušček (3.), 2:0 Filipović (51.).
* Gorica: Sorčan, Hodžić, Tomiček, Lipušček, Celcer, Grudina, Kotnik (od 77. Smajlagić), Kolenc, Marinič (od 69. Džuzdanović), Osuji, Filipović (od 80. Humar).
* Olimpija: Ivačič, Gajić, Ilić, Štiglec, Brkić, Putičanin, Tomić, Miškić, Savić (od 65. Boateng), Vombergar (od 72. Kadrić), Črnic (od 72. Suljić).
* Rumeni kartoni: Lipušček, Filipović, Grudina; Savić, Ivačič.
* Rdeč karton: /.

Aktualnim državnim prvakom na začetku sezone ne gre prav nič po načrtih. Izpadli so v prvem krogu kvalifikacij za ligo prvakov, izgubili pa so tudi prvo tekmo DP. Gorica je zasluženo slavila, izkoristila je svoje priložnosti, v obrambi pa odbila številne poskuse gostov iz Ljubljane, z nekaj izvrstnimi obrambami se je izkazal tudi Grega Sorčan.

Gorica je tekmo začela zelo obetavno. Že v drugi minuti je Bede Amarachi Osuji preizkusil Aljaža Ivačiča, ljubljanski vratar je žogo odbil v kot. Prav Osuji se je v tretji minuti znašel v vlogi podajalca iz kota, Žiga Lipušček pa je sredi kazenskega prostora odlično skočil in z glavo preusmeril žogo v gol.

Po petih minutah prvega polčasa je Olimpija prevzela pobudo, v šesti minuti je strel Andresa Vombergarja blokiral eden od goriških igralcev, v deveti minuti je isti igralec z glavo streljal mimo gola. V 18. minuti je po podaji z desne strani na drugi vratnici dobro skočil Danijel Miškić in z glavo zgrešil cilj za kakšnega pol metra.

V 24. minuti je bil znova na preizkušnji Ivačič, ki se je ob strelu z razdalje Andrije Filipovića izkazal z lepo obrambo. Ljubljanski vratar je bil na pravem mestu v 26. minuti po strelu Andreja Kotnika s kakšnih 11 metrov.

Zaključek polčasa je pripadel Olimpiji. V 35. minuti je Matic Črnic lepo podal z leve strani, zaposlil Gorana Brkića, ki je bil ob zaključku premalo zbran. Do odmora so srečo poskusili še Miškić, Dino Štiglec, Tomislav Tomić in Branko Ilić, a ostali praznih rok.

Za veselje domačih navijačev in nov šok gostujočih je v 51. minuti poskrbel Filipović. Z levo nogo je z roba kazenskega prostora neubranljivo zadel spodnji desni kot Ivačičevega gola.

V 60. minuti je Brkić lepo streljal z razdalje, bržčas je gol preprečil Grega Sorčan. Ljubljančani so vse več stavili v napad, veliko streljali, a premalo natančno. Novo lepo priložnost so domači zapravili v 68. minuti, ko je Osuji prodrl po levi strani, Filipović je žogo poslal v prečko.

Gosti so vse stavili na napad. V zaključku tekme so nizali priložnost za priložnostjo, na pravem mestu je bil nekajkrat Sorčan, zadnji nevarni strel Olimpije na tekmi, ko je poskusil Miškić, je z glavo odbil Lipušček.

Gorica bo v 2. krogu v petek igrala v Celju, Olimpijo dan kasneje čaka gostovanje v Krškem.

Značke: nogomet, dp

Članki iz rubrike