Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

nu
nu
0 25.06.2018 12:58:22

Po ODMEVNEM prestopu še ODMEVNA zmaga: Slovenski prvoligaš ugnal reprezentanco, ki je bila blizu uvrstitve na SP

Nikola Miljković
Nadvse zanimiva prijateljska preizkušnja v Beljaku.

Slovenski prvoligaši nadaljujejo priprave na prihajajočo sezono in igrajo številne prijateljske preizkušnje, nadvse zanimiva je za Velenjčani, ki so bili pred dnevi v središču pozornosti zaradi odmevnega prestopa Jake Bijola, ki je obljubil zvestobo ruskemu CSKA-ju.

Zdaj je nogometašem Rudarja uspela še odmevna zmaga. Odpravili so se v Beljak, kjer so merili moči z nikomer drugim kot reprezentanco Sirije, ki je pri severnih sosedih na pripravah. Gre za izbrano vrsto, ki se je z Avstralijo do zadnjega borila za nastop na svetovnem prvenstvu v Rusiji, selektor Bernd Stange pa ima v Avstriji na voljo kar močno zasedbo. Med njimi je vsaj deset stalnih članov reprezentance, pridružilo pa se jim je nekaj obetavnih igralcev iz selekcij U-23 in U-21.

Varovanci Marijana Pušnika so se predstavili v pbetavni podobi in nekoliko presenetljivo zmagali z 2:1. med strelce sta se vopisala Trifković v prvem polčasu in Kamara v nadaljevanju. Knapi so imeli tudi nekaj sreče, saj so Sirijci dvakrat stresli okvir vrat in niso realizirali najstrožje kazni, vendar njihovega uspeha to ne zmanjšuje.

Za Rudar so v prvem polčasu igrali Malnar, Ćoralić (Aliaj), Vasiljević, Bolha, Pušaver, Pišek, Muič, Djair, Trifković, Radić in Šimunac, v nadaljevanju so bili na igrišču Malnar (Daničić), Aliaj (Ibraimoy), Vasiljević (Buljubašić), Tomašević, Verhovšek, Potokar, Šantek, Solomun, Pljava in Kamara.

Članki iz rubrike