Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

nu
nu
3 24.05.2018 10:00:36

DARKO MILANIČ pred napeto končnico: Tako kot je zahtevno, je preprosto. Kar zadeva DOMŽALE, pa lahko povem ...

Drago Wernig - TAKA
Mariborčani še vedno upajo na ubranitev naslova prvaka.

Ni jih bilo malo, ki so bili prepričani, da se Mariborčani po porazu na derbiju ne bodo pobrali dovolj hitro, da bi v knežjem mestu lahko uresničili namen in osvojili ves izkupiček. Toda vijoličastim je uspelo. V slogu odličnih ekip, bili so zelo prepričljivi. "Ves ta čas, že v daljšem obdobju, čutim, da imajo fantje dovolj energije in moštvenega duha. Čeprav je bil za nami boleč poraz, smo znova dobili potrditev. Od začetka se je videlo, da smo na dobri poti. Šli smo v tekmo odločno, potem pa pokazali razpoloženost in kombinatornost," pravi Darko Milanič, ki je v začetni enajsterici v primerjavi s tekmo z Olimpijo posegel po dveh spremembah. Dare Vršič in Blaž Vrhovec sta zaigrala namesto Martina Kramariča in Dina Hotića.

"Za to sem se odločil, ker je Celje izredno dinamična ekipa, ki igra hitro skozi sredino. Hotel sem, da imamo nadzor igre in jih tako umirimo. S stabilnostjo, izkušnjami so naši vezisti odigrali odlično. Ko imamo žogo, smo morda v tej postavitvi manj neposredni, smo jim pa vzeli njihovo ključno orožje in aktivirali svoje dobre lastnosti," je pojasnil primorski strokovnjak.

gajser milanic dw
Drago Wernig - TAKA
Zdaj sledi še razburljiva končnica prvenstva. Zadnjih 90 minut. "Kolikor je zahtevno, je preprosto. Moramo zmagati! Pri nas ni nobene preračunljivosti. Svoje delo moramo opraviti, se pa zavedamo, da ne bo lahko. Goričani se znajo braniti in biti učinkoviti v napadu, včasih so naše tekme šle tudi v drugo smer. Narediti moramo svoje in upati, da bo tudi v Domžalah zmaga ostala doma," je povedal Darko Milanič.

In kakšno je upanje, da bi se tudi ob Kamniški Bistrici, kjer bo v nedeljo gostovala Olimpija, lahko zgodil scenarij po okusu vijoličastih? "Veliko, poznamo moč Domžal. Dovolj se je spomniti naših tekem v Domžalah. Zato ne pričakujem nič drugega, kot da našega nasprotnika čaka kakovostna ekipa in zelo, zelo težka naloga. Verjamem, da so Domžalčani sposobni zmagati. Ne bomo pa poslušali, kaj se dogaja tam. Najprej moramo razmišljati le o svoji nalogi," je še dejal trener Maribora.

Članki iz rubrike