sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

gabriela anamaria goltes Ekipa24.si

Dončićeva Anamaria spet 'topi srca'! Srček in ...

nu
nu
1 20.05.2018 09:26:31

KRONAVETER spet v središču pozornosti! Veselje ob golu in ZAPLET s trakom: Nisem se počutil biti kapetan Olimpije (FOTO + VIDEO)

Martin Metelko
Rok Kronaveter spet postaja mož odločitve za Olimpijo. Zgodovina se na nek način ponavlja, čeprav morajo zeleno-beli naslov prvaka še potrditi - doma s Krškim in v Domžalah.

Včerajšnji derbi zlepa ne bomo pozabili, bil je razburljiv, dramatičen in eden zgodovinskih. To gotovo bolj kot za Mariborčane, ki so morda sinoči izgubili naslov, velja za Ljubljančane. Ti so prišli na prag raja, to jim je uspelo z epskim preobratom, ki ga je v 74. minuti začel Rok Kronaveter.

Mariborčan, ki od leta 2015 igra za zeleno-bele je v prestolnici doživel že vse mogoče. Bil je odločilni člen na igrišču, Olimpiji je z zadetkom v 90. minuti tekme v Velenju pred dvema letoma prinesel naslov, bil je v sporu z navijači, imel je težave s poškodbami, šel je skratka čez drn in strn, včeraj pa je spet stopil v ospredje. Enaitridesetletni nogometaš, ki je kariero začel v mariborskem Železničarju, se zadetka za izenačenje sinoči ni veselil tako, kot bi se ga na katerikoli drugi tekmi.

kronaveter 1
www.alesfevzer.com


"Veliko mojih prijateljev je na tribunah navijalo za Maribor, zato ne želim provocirati, ne želim slaviti. Takšna je moja odločitev, to je moje spoštovanje. O kapetanskem traku pa ne bi govoril, lahko le rečem, da se nisem počutil biti kapetan Olimpije," je Kronaveter povedal po derbiju. Ko je kapetan Branko Ilić sredi drugega polčasa zapustil igrišče, je kapetanski trak ponudil Kronavetrju, vendar ga je ta zavrnil. Potem si ga je želel nadeti Andres Vombergar, vendar mu ga je vzel Danijel Miškić. Razlog za Kronavetra je pač isti - pred mariborskimi navijači ne slavi zadetkov za Olimpijo, pred njimi tudi ne želi biti kapetan Ljubljančanov.

Po tekmi je Kronaveter celo še nekoliko bolj popihal na dušo vijoličastim, morda bi zlobni jeziki celo zatrdili, da bi brez Vombergarjevega zadetka to noč mirneje zaspal: "Po prikazanem bi bil realen remi, treba je priznati, da smo imeli več športne sreče in tako prišli do zmage. Seveda pa smo zelo zadovoljni, zdaj moramo ostati zbrani in se osredotočiti na naslednje tekme."

Članki iz rubrike