sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
8 11.05.2018 08:15:33

BOMBA iz Ljudskega vrta: VROČE dogajanje okoli vročega napadalca Maribora, Zahović na pragu odhoda v TUJINO!

Luka Zahović
Drago Wernig - TAKA
Še na začetku te pomladi je bil Luka Zahović v veliki strelski krizi. Zapravljal je priložnost za priložnostjo in bil eden izmed glavnih razlogov, da je Maribor na začetku spomladanskega dela sezone najprej izpustil prednost pred Olimpijo, nato pa si priigral še velik zaostanek za Ljubljančani. A Darko Milanič je vseskozi verjel v svojega napadalca in ga puščal na igrišču tudi takrat, ko so navijači že skoraj zahtevali, naj ga naj posadi na klop, to pa se mu je na koncu obrestovalo. Zahović je našel pravo formo, na zadnjih 13 tekmah zabil kar 12 golov in znova postal zelo zanimiv za snubce iz tujine.

V tem trenutku je Luka Zahović z 12 zadetki tretji strelec lige; za tri zadetke zaostaja za svojim klubskim soigralcem Marcosom Tavaresom, za dva pa za drugim strelcem lige, napadalcem Triglava Matejem Poplatnikom. Dvanajst zadetkov sta tako kot Zahović dosegla tudi domžalski Lovro Bizjak in napadalec Krškega Miljan Škrbić. V nasprotju s svojimi konkurenti v boju za naslov najboljšega strelca lige je 22-letni mariborski napadalec vse svoje zadetke dosegel v spomladanskem delu prvenstva, zaradi svojih dobrih predstav v zadnjem času pa je prejel tudi nagrado za najboljšega igralca aprila, ki mu jo je podelila Prva liga. Njegova strelska učinkovitost ni ostala neopažena, in ker je tako, da je treba železo kovati takrat, ko je vroče, so se pri Mariboru odločili, da poskusijo dobiti čim boljšo ponudbo za Luko Zahovića, športni direktor vijoličastih in oče mariborskega napadalca Zlatko Zahović pa je angažiral najbolj znanega agenta v Sloveniji Amirja Ružnića, da poskusi njegovemu sinu najti novega delodajalca v tujini, tako da bi se lahko že poleti Zahović še drugič v svoji karieri preizkusil na tujem.

Prva epizoda v tujini je bila neuspešna
Njegov prvi odhod v tujino se ni najbolje posrečil. Poleti leta 2015 je po dokaj uspešni sezoni, v kateri je na 30 prvenstvenih tekmah za vijoličaste dosegel 12 zadetkov – nase pa je opozoril tudi v ligi prvakov, ko je zabil gol portugalskemu Sportingu –, odšel na Nizozemsko, kjer ga je za odškodnino okrog 700 tisoč evrov od Maribora odkupil Heerenveen. Toda na Nizozemskem se Zahoviću ni uspelo prebiti v ospredje, večino časa je igral za drugo ekipo tega nizozemskega kluba, za prvo pa je zbral le 139 minut igre v vseh tekmovanjih. Nastopil je na šestih prvenstvenih in dveh pokalnih tekmah, med strelce pa se ni uspel vpisati, tako da se je po eni sezoni vrnil v Ljudski vrt. Maribor si je Zahovića najprej izposodil do konca sezone, nato pa ga je od Heerenveena tudi odkupil nazaj. V svoji prvi sezoni po vrnitvi je Luka Mariboru pomagal pri vrnitvi naslova državnega prvaka iz Ljubljane v štajersko prestolnico, s 15 zadetki na 28 tekmah pa je bil celo prvi strelec moštva. Tudi v drugi sezoni mu gre torej dobro; čeprav je bil prvi del sezone zaradi poškodb – kar dvakrat si je zlomil ključnico – zanj povsem ponesrečen, je v tem trenutku že pri 12 prvenstvenih zadetkih (na 22 tekmah), kar ni slab dosežek.


Zahovićeva druga epizoda v tujini bi lahko bila precej drugačna od prve. V Heerenveen je navsezadnje prišel še kot neizdelan nogometaš z eno resno sezono v članskem nogometu. Bil je telesno prešibek, da bi lahko pomenil resno nevarnost za nizozemske branilce. Zdaj je drugače. Zdaj je Zahović že izdelan nogometaš, novembra bo dopolnil 23 let, za njim pa sta še dve dodatni sezoni v članskem nogometu. Tudi fizično je precej napredoval, kar se vidi na prvoligaških prizoriščih. In čeprav se bo moral s tem segmentom ukvarjati še naprej, se zdi, da je tokrat v precej boljšem položaju kot takrat, ko je prvič odšel na tuje.

Belgija ali Švica, Nemčija odpadla, kaj pa Francija?
Amir Ružnić uradno sicer ni Zahovićev agent, toda z Zlatkom imata odličen odnos; v Mariboru igra tudi precej Ružnićevih klientov (kot zadnji je v Ljudski vrt prišel Jan Mlakar), in ker mu športni direktor vijoličastih zaupa, mu je zadal nalogo, naj njegovemu sinu poišče nov klub. Ružnić je po naših informacijah že stopil v akcijo in našel dva potencialna nove delodajalca za mariborskega napadalca. Gre za kluba, ki sta v evropskem nogometu zelo cenjena. Prvi prihaja iz dežele čokolade, Belgije, drugi iz dežele, kjer se prav tako lahko pohvalijo z zelo okusno čokolado, Švico.

CELOTEN ČLANEK, V KATEREM SI LAHKO PREBERETE TUDI TO, KATERA DVA KLUBA SE NAJBOLJ RASNO ZANIMATA ZA LUKO ZAHOVIĆA, SI LAHKO PREBERETE SAMO V PETKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Članki iz rubrike