favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

nu
nu
18 20.03.2018 13:56:02

ODZIV ZLATKA ZAHOVIĆA za Večer: Nič ni bilo neprimernega, vsakemu lahko pogledam v oči

Zlatko Zahović.
Drago Wernig - TAKA
Slovenska javnost, ki je v zadnjih dneh vneto spremljala neljube dogodke v Ljudskem vrtu, je z zanimanjem čakala na odziv glavnega akterja Zlatka Zahovića.

Pred nekaj minutami se je tudi to zgodilo. Začasno suspendirani športni direktor Maribora je sprva pojasnil, da se bo danes dobil s predsednikom: "Kot sem rekel že v nedeljo, se s klubom in ljudmi v klubu ne želim kregati. Sprejel bom vse, kar bo sprejel klub," so bile njegove prve besede za časnik Večer. In nadaljeval: "Preveč lepega je bilo v tem klubu, da bi se z ljudmi, ki jih zelo spoštujem, s katerimi sem enajst let delal, prepiral. Ni potrebe za vročo kri. Tega si ne želim."

Vseeno je imel Zahović marsikaj za pripomniti, zlahka jasno ni sprejel odločitve kluba. Po njegovem je bila odločitev upravnega odbora prehitra in preuranjena. "Če je kaj narobe v klubu, jaz najprej vprašam in nato sprejmem. To bi pričakoval tudi od njih. Spoštujem pa vse, kar bo klub rekel. Vse! Mislim, da med klubom in mano ni nobenih težav. Prav nasprotno, imamo čvrsto športno vez," je dejal Zahović in svojim sodelavcem sporočil, da se bo brez težav umaknil, če bodo tako sklenili, da ne rabijo skrbeti.



Opravičiti za nedopustne besede na tisti famozni sobotni novinarski konferenci pa se ne namerava. "Da se opravičim? Še vedno smatram, da ni razloga," je dejal novinarju. Kot je dejal, si je posnetek ogledal še desetkrat, vendar še vedno ni vidi nič spornega. "Po tekmi so bile tenzije, a ni bilo nič neprimernega. Strinjam se, da omenjanje tragedije ni bila tema novinarske konference. Moj namen je bil izluščiti nekaj pozitivnega – da življenje ni enostavno, da se včasih, na žalost, zgodi nekaj, za kar sploh nisi kriv. To so preresne stvari, da jih človek ne bi jemal resno. Moje besede, tragedija, spoštovanje in sožalje, so to potrdile."

Po poročanju Večera je bil Zahović danes v Ljudskem vrtu, iz svoje pisarne je vzel osebne stvari. Obenem je vesel podpore najzvestejših mariborskih navijačev. "Ker sem res eden od njih in vedno bom," je še pristavil in zaključil z besedami: "Jaz sem pripravljen vsakemu pogledati v oči."

Članki iz rubrike