Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

nu
nu
13 19.03.2018 18:06:54

NZS pojasnila, zakaj je uvedla disciplinski postopek zoper Zlatka Zahovića

Zlatko Zahovič
Grega Wernig
Krovna nogometna organizacija ni mogla sedeti križem rok.

Medtem ko na naslednje korake vodilnih mož iz Ljudskega vrta še čakamo, se je na nedopustno ravnanje Zlatka Zahovića na tiskovni konferenci po sobotnem porazu s Krškim konkretno odzvala NZS. V nedeljo je to krovna nogometna organizacija storila s sporočilom za javnost, zdaj pa je sprožila disciplinski postopek zoper športnega direktorja vijoličastih.

"Nogometna zveza Slovenije je uvedla disciplinski postopek zoper športnega direktorja NK Maribor, Zlatka Zahovića. Razlog za uvedbo postopka je dogajanje na uradni novinarski konferenci po tekmi 1. SNL med Mariborom in Krškim, ki je bila odigrana v Mariboru, dne 17. 3. 2018.

Med hujše disciplinske prekrške uradnih oseb disciplinski pravilnik NZS uvršča nešportno in neetično vedenje (1. alineja 24. člena) in kakršnokoli spodbujanje ali razpihovanje rasnega, narodnostnega, etičnega, spolnega, jezikovnega, verskega, političnega ali drugega sovraštva, nasilja, nestrpnosti ali žalitve dostojanstva posameznika in skupine (26a. člen DP NZS).

Z uvedbo disciplinskega postopka NZS sledi načelu ničelne tolerance do rasnega, narodnostnega, etičnega, spolnega, jezikovnega, verskega, političnega in drugega sovraštva, nasilja, nestrpnosti ali žalitve dostojanstva posameznika in skupine, obenem pa se bo NZS še naprej zavzemala za spoštovanje v medsebojnih odnosih, ter obsojala vsakršen napad na človeško dostojanstvo. V skladu s svojimi pristojnostmi bo na podlagi prijave organov NZS o zadevi Zahović odločal disciplinski sodnik NZS," so sporočili s sedeža krovne nogometne organizacije.

Članki iz rubrike