atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ro
ro
12 27.02.2018 08:21:39

Presenetljiv odziv ZLATKA ZAHOVIĆA po nedeljskih dogodkih: Sodniki? NAVDUŠEN SEM! In povem vam, zakaj

Drago Wernig - TAKA
Maribor kot klub je že v nedeljskem večeru predstavil svoje stališče glede razvpitih sodniških podaljškov, ampak zanimalo nas je, kaj pravi oseba z imenom in priimkom. Zanimalo nas je, kaj meni Zlatko Zahović. Športni direktor je razkril svoje mnenje in ostal zvest samemu sebi. Znova je presenetil. Vsi tisti, ki so iz njegovih ust pričakovali hude obtožbe, bodo ostali razočarani.

Za Mariborčane se drugi del prvenstva ni začel po želenem scenariju. Darko Milanič in njegovi varovanci v dvoboju z vedno neugodnim Aluminijem niso dosegli namena, zadovoljiti so se morali zgolj s točko, po presenetljivem remiju pa se je veliko govorilo in se govori o sodnikih. V prvi vrsti o glavnem delivcu pravice pod Kalvarijo, Asmirju Sagrkoviću, ki je dobro minuto prezgodaj, kot je pokazal četrti sodnik, označil konec dvoboja, vijoličasti so prav tako prepričani, da so bili oškodovani za najstrožjo kazen.

Vse skupaj še je dodatno razvnelo v zgodnjem nedeljskem večeru, ko si je Olimpija proti Celju v Stožicah zmago zagotovila ob koncu četrte minute triminutnega sodniškega podaljška. V Ljudskem vrtu so se nemudoma odzvali s sporočilom za javnost, v katerem so opozorili po njihovem mnenju na dvojna merila, toda zanimalo nas je tudi, kakšen je komentar dan potem. Kakšen je bil v ponedeljkovem dopoldnevu pogled z zornega kota športnega direktorja?

"Moram reči, da sem navdušen," se je najprej odzval Zlatko Zahović. In osupnil. Pričakovali smo obtožbe, hude obtožbe, navdušenja nikakor. "Navdušen sem zato, ker smo se s sodniki po tekmi pogovarjali in ker moram vse, kar so mi povedali, sprejeti. Čeprav se z njimi ne strinjam," je pojasnil snovalec kadrovske politike pri 14-kratnih prvakih.

Sledilo je nadaljevanje. "Verjamem, da je bil Maribor oškodovan za enajstmetrovko, prav tako kot v končnici, ko je sodnik prehitro označil konec dvoboja. Toda obenem verjamem, da vse to ni bilo namerno. Res verjamem, ker sem videl fante, ki so si po najboljših močeh prizadevali, da bi čim bolje opravili svoje delo. A so storili napako, kar vedo tudi sami, in to je treba spoštovati. Tudi mi jo kdaj naredimo in to moramo sprejeti. Nihče ni nezmotljiv, vendar moram ob tem v isti sapi omeniti našo miselnost, ki me moti že od nekdaj. Dobremu, sposobnemu je treba vzeti, da mali in nesposoben lahko preživi."

CELOTEN POGOVOR Z ZLATKOM ZAHOVIĆEM, V KATEREM SE JE DOTAKNIL TUDI SODNIŠKEGA DODATKA V STOŽICAH, SI LAHKO PREBERETE V DANAŠNJI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI.

Članki iz rubrike