pomlad Svet24.si

Tedenski horoskop: Čas je za razmislek, kje lahko...

annie-charlotte Svet24.si

25-letnica v razmerju z dvema moškima: "Ne varam,...

Boštjan Gorjup Necenzurirano

Odstopil direktor enega največjih slovenskih ...

hisa mojca pasek setinc mile-pl015 Reporter.si

Skrivnost elitne vile za pol milijona: kako sta si...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Delovna akcija Njena.si

Delovna akcija: Zgodba Potrčevih razjokala ...

doncic Ekipa24.si

Uau! To je ta nora Dončićeva trojka, ki je ...

rb
rb
0 23.02.2018 22:03:26

V NOVI GORICI poudarjajo: Ne, ne smemo si je več privoščiti. Ker je zdravju škodljiva!

Nikola Miljković
Tekmovalni cilji Goričanov pred drugim delom sezone so jasni. Na lestvici se želijo modro-beli znebiti šestega mesta in se približati vrhu, lepo priložnost za odmeven dosežek pa imajo v pokalnem tekmovanju, kjer so napredovali do polfinala.

Prav tako nas je zanimalo, kakšna je prihodnost s perspektive klubskih pisarn? "Smo v položaju, v katerem moramo zelo dobro delati, da bomo rasli počasi in v skladu s tem, kar smo si zamislili. Ne odstopamo od vizije, ker bi nas to lahko pripeljalo v kakšno drugačno stanje. Zavedamo se, kje smo, prav tako kot okolja, v katerem živimo in s tem povezanih finančnih omejitev, predvsem pa se zavedamo, in to je najbolj pomembno, da nikoli ne bomo naredili poteze, ki bi nas utegnila privesti do tega, da bi se lahko še enkrat ponovila kalvarija, ki smo jo preživljali," je odgovoril predsednik Hari Arčon. 

"Javnost od nas dostikrat pričakuje, da bomo naredili ’horuk’, navijači mislijo, da bomo poskrbeli za zveneče okrepitve in se povezali z določenimi agencijami, ampak takšna izkušnja je Gorico že zelo drago stala. Saj veste, kako pravi znani rek. Stegneš se lahko toliko, kot je dolgo pokrivalo, in to v našem primeru prav gotovo velja. Zakonitosti v poslovnem svetu so jasne, tudi morebitna velika želja po priložnosti kakšnega odmevnejšega dosežka nas ne bo zavedla. Ne sme nas, tega si ne moremo in ne smemo privoščiti. Če bi ravnali na tak način, bi delovanje kluba postavili pod vprašaj. Na kocko. Lani smo praznovali 70 let delovanja kluba in odgovornost vseh nas je, da pridemo do tega, da bomo praznovali tudi 80. obletnico, nato 90., 100. in tako naprej. Finančne načrte moramo delati tako, da so pokriti in da lahko normalno živimo, delamo. Naš domet je ustvarjanje mladih igralcev in posledično prodaja. Zadržati moramo trenutno raven, jo v skladu z vizijo uresničevati in jo tudi izboljšati. Vemo, da lahko počnemo le majhne korake naprej, za dolge ni pravih možnosti, takšnega tveganja si ne smemo dovoliti. Kot sem že dejal, usode kluba v niti enem trenutku ne smemo postaviti na kocko. Nenehno moramo ohranjati stabilnost, ki je odgovornost do vseh mlajših generacij in tistih, ki prihajajo za nami," je pripovedoval prvi mož prvoligaša iz slovenskega Las Vegasa.

V nadaljevanju je poslal sporočilo tudi navijačem, privržencem kluba, prebivalcem Nove Gorice"Ko bodo vsi spoznali, da ima tribuna 3000 sedežev in da jo je treba napolniti ter živeti z ekipo, ji pomagati, jo podpirati, bo lažje. Ne le ob dobrih rezultatih, ampak ves čas. Rad bi, da bi se ustvarila kultura prihajanja na tekme, in potem bi tudi klub moral slediti željam navijačev," je povedal Hari Arčon in dodal: "Lažje je zahtevati širitev stadiona, ko je premajhen, in lažje je zahtevati boljše pogoje, ko ti zmanjkuje prostora za nemoteno delovanje. Je pa res, da smo v zadnjem obdobju naredili velike čudeže. Vse, kar smo prestali, nam mora biti v opomin. Takšne kalvarije si res ne smemo več privoščiti, ker je zdravju škodljiva. Da, naša ambicija, naša želja je, da bomo enkrat lahko rekli, da imamo premajhen stadion, da ga je treba razširiti, a se hkrati zavedamo, da je do tja še dolga pot. Zelo dolga!"

Članki iz rubrike