Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
0 12.02.2018 08:21:26

Ni bil dolgo brez dela: Po končani italijanski avanturi se mladi Slovenec vrača v Slovenijo

Martin Metelko
V soboto bodo Ankarančani v Dravogradu v preloženi tekmi 18. kroga gostili Aluminij, natanko teden prej pa so odigrali generalko pred uvodnim dejanjem drugega dela sezone.

Mladi slovenski reprezentant Erik Gliha, sicer tudi sin selektorja iste starostne kategorije, Primoža Glihe, se je jeseni iz Ankarana kot prost nogometaš preselil v serie B in postal član italijanskega Avellina. Toda njegova zgodba na Apeninskem polotoku se je hitro končala. Konec januarja so iz kluba sporočili, da sta se nogometaš in klub sporazumno razšla. Gliha sicer v serie B ni dobil niti minute priložnosti. Zdaj pa dvomov o njegovi prihodnosti očitno ni več.

Ankaran je v soboto odigral zadnjo pripravljalno tekmo pred nadaljevanjem sezone, druga ekipa zagrebšklega Dinama pa je bila boljša s 3:1, čeprav so Ankarančani proti vodilnemu moštvu hrvaške druge lige povedli že v tretji minuti, ko je zadel Nkama. Ob odhodu na odmor je bil izid 1:1, v nadaljevanju pa je strateg slovenskega prvoligaša priložnost za dokazovanje ponudil vsem igralcem, kar se je poznalo tudi na (ne)uigranosti.



Ankaran je tekmo začel v postavi Bužan, Badžim, Burkić, Matosević, Gliha, Mate, Nkama, Bišević, Vodeb, Santos in Bordon, v nadaljevanju so bili na igrišču še Paal, Alessandria, Smiljanić, Furjan, Pahor, Meledje, Humar, Ding, Zemljak. V dresu Ankarana je torej znova zaigral Erik Gliha in vse kaže, da se levi bočni branilec po neuspešni zgodbi v Avellinu vrača na »kraj zločina«.

Na odigranih osmih pripravljalnih tekmah so sicer Primorci zmagali samo na prvi, ko so s 6:2 premagal Izolo, dvakrat so remizirali in petkrat izgubili.

Članki iz rubrike