nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Gorski zdravnik Revija Stop

»Dr. Gruberja so Slovenci vzeli za svojega«

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

nu
nu
11 02.02.2018 08:04:57

To je ta pripadnost! Mešanović je pojasnil, zakaj je izbral klub in NE REPREZENTANCE: Naj me nihče ne razume narobe, toda ...

Drago Wernig - TAKA
Čeprav ga je selektor Bosne in Hercegovine Robert Prosinečki uvrstil na reprezentančni seznam za ameriško turnejo, pa se je Jasmin Mešanović raje odločil, da si bo izboril mesto v klubu.

"Odločil sem se ostati z ekipo, da se temeljito pripravim in v optimalnem stanju dočakam spomladanski del. Menim, da sem sprejel pravo odločitev. Da ne bi kdo napačno razumel, moram poudariti, da mi je bilo v veliko čast in zadovoljstvo, ko sem prejel vabilo. Spoznanje, da me spremljajo v vodstvu moje države, bo v prihodnje zame le še dodaten motiv. Srečen sem, da sem se znašel na seznamu, toda ni šlo za uraden termin Fife. Smo sredi priprav, a le v najboljši formi, ko sem pripravljen, sem dobrodošel za klub in reprezentanco. Upam, da je moja odločitev vsem razumljiva. Bom pa storil vse, da bi ostal med kandidati za naslednje tekme," je dejal Jasmin Mešanović, ki je bil v končnici jeseni na prisilnem počitku: "Poškodba je že preteklost, vse je minilo brez dodatnih zapletov. Če se je že moralo zgoditi, je dobro, da se je pred koncem jesenskega dela. Premor sem izkoristil za okrevanje. Posledic ni, ves čas sem nemoteno treniral in verjamem, da sem svojo kvoto smole porabil.

Čeprav je za njim odličen prvi del sezone, se zaveda, da mesta v ekipi nima zagotovljenega. S prihodom Jana Mlakarja in z zdravim Luko Zahovićem se je konkurenca za položaj v konici napada še dodatno zaostrila. "To je velika prednost Maribora. Konkurenca je dobrodošla in prinaša napredek. Znano je, da pri nas nihče nima zagotovljenega mesta v začetni enajsterici. Minute na igrišču so odvisne od dela na treningih in zato sem tudi ostal z ekipo: da s prizadevnostjo in vztrajnostjo dobim priložnost za igro."

Jesen je bila nadvse uspešna, kar bi bila lahko napoved prav tako uspešne pomladi. "Prijetnejše jeseni si res nisem mogel predstavljati, tako v nogometu kot zasebno. Dobil sem sina in to je najlepše, kar se lahko zgodi v življenju. Nogometno pa smo nizali uspeh za uspehom – uvrstitev in gol v ligi prvakov, ekipa se je izkazala v Evropi in kljub zahtevnemu ritmu prišla do prvega mesta na lestvici, pri tem sem zabil nekaj pomembnih golov. Zdaj pa si skupaj prizadevamo, da bi bili tako uspešni tudi spomladi in ubranili naslov prvaka," je optimist Jasmin Mešanović.

Članki iz rubrike