Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
13 18.01.2018 08:27:09

BOMBA iz Stožic! Najstniška senzacija iz Bosne in Hercegovine na pragu Olimpije, cena pa ...

www.alesfevzer.com
Bosna in Hercegovina je postala država, proti kateri slovenski klubi v zadnjem času še kako radi pogledujejo. In zdi se, da je Olimpija tam spet našla nogometaša, ki bi lahko okrepil njene vrste. Nosi dres Borca, kljub mladosti pa ima že kar precejšnjo minutažo v članskem nogometu.

Odkar je v ljubljanskem klubu za kadrovanje odgovoren Mladen Rudonja in odkar na trenerski klopi sedi Igor Bišćan, zmaji zelo radi pogledujejo v države nekdanje Jugoslavije. Poleti sta se tako iz BiH v Stožice preselila Tomislav Tomić in Goran Brkić, pred pol leta je novi član zeleno-belih postal tudi vezist Rijeke Dario Čanađija, pred dnevi je pogodbo z Olimpijo podpisal Filip Uremović, centralni branilec zagrebškega Dinama.

Hkrati je v klub prišel tudi Stefan Savić, ki se je sicer rodil v Avstriji, a že njegov priimek pove vse o tem, od kod izvirajo njegove korenine; ne nazadnje je nekaj časa igral tudi na Hrvaškem. In zdaj bi se tako imenovana balkanska kolonija v slovenski prestolnici lahko še povečala. Kot smo izvedeli, je v zaključni fazi prestop Vladana Danilovića, šele 18-letnega nogometaša, ki si kruh služi v Bosni in Hercegovini.

Tam je član Borca, kljub mladosti pa je v članski ekipi kluba iz Banjaluke odigral že nemalo tekem. Celo zelo veliko za tako mladega nogometaša. V drugi in prvi ligi BiH je skupno gledano zbral okroglih 40 nastopov, kot defenzivni vezist se je dvakrat vpisal med strelce. Za najstnika je to zares zajeten izkupiček; toda še pomembneje je, da je Danilović predvsem v tej sezoni v dresu Borca pustil zelo dober vtis. Tako dober, da Olimpija sploh ni edina, ki se je ogrela zanj.

ITALIJANI SO PONUDILI PREMALO
Že decembra so se mediji v BiH na dolgo in široko razpisali o tem, da bi Danilović utegnil že v letošnjem zimskem prestopnem roku zapustiti vrste banjaluškega kluba. In to za precej zajetno odškodnino. Da ga Borac za drobiž ne bo izpustil iz svojih rok, je postalo jasno že lani poleti, ko je uprava zavrnila ponudbo iz Italije. Danilovića je želel neimenovani italijanski drugoligaš, ki naj bi zanj ponudil okroglih 100 tisoč evrov in dodatnih 15 tisoč evrov ob naslednjem prestopu. Olimpija je pripravljena odšteti več. Precej več ...

CELOTEN ČLANEK, V KATEREM RAZKRIVAMO TUDI ODŠKODNINO ZA DANILOVIĆA, SI LAHKO PREBERETE SAMO V ČETRTKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Članki iz rubrike