Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
3 15.01.2018 15:48:49

Kapetan Olimpije BRUTALNO ISKRENO o tem, zakaj je MARIBOR v PREDNOSTI pred zmaji: Ko ga vidim, kako mu je vseeno ...

www.alesfevzer.com
Branko Ilić o spomladanski bitki za naslov slovenskega prvaka.

Kdo bo letos slovenski državni prvak? Bo še drugič zapored slavil Maribor? Ali pa bo Olimpija lovoriko vrnila nazaj v Ljubljano? No, na odgovor bo treba še malce počakati, bržčas pa gre pričakovati ogorčeno bitko. Štajerci in Ljubljančani so si po polovici sezone na lestvici zelo blizu, zato ni vrag, da je pred nami peklenska spomlad. Marsikdo je sicer mnenja, da je Maribor v prednosti, očitno pa se s tem na določen način strinja tudi kapetan Olimpije Branko Ilić. Izkušeni branilec zmajev je namreč z izbranimi besedami spregovoril o tekmecu iz Ljudskega vrta.


"Nimamo (Olimpija, op. a.) še vcepljenega zmagovalnega značaja, rutine zmagovanja, ambicioznosti in samozavesti. Tega imajo Mariborčani v izobilju in vse na najboljši močni način upodablja Marcos Tavares. Težko vidiš igralca, ki mu toliko in enako hkrati pomeni gol ali zmaga proti palčkom ali velikim. Zanj ni razlike, enako vesel je gola proti Ankaranu kot proti Sevilli. Hoče zmagovati. Na moštveni ravni to pomeni, da je Maribor zmagoval v 90. minuti ali še pozneje. Maribor je obrtniško izurjen do potankosti in vztraja pri svojem modelu igre že vrsto let. Zato mu je prinesel toliko uspehov tudi proti boljšim tekmecem," se je hudemu rivalu v intervjuju za Delo priklonil 34-letni nogometaš.

Ilić je hkrati poudaril, da bo spomladi še kako pomembno predvsem to, kako se bodo zmaji znašli na dveh večnih derbijih z Mariborom: "Izhodišče za napad na Maribor je takšno, da zgolj staro pravilo, po katerem je bilo treba osvajati točke proti malim, ne bo dovolj. Spomladi bomo morali zasenčiti vijolične tudi v derbijih."

Članki iz rubrike