Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

jb
jb
0 15.01.2018 13:46:42

Ker je NEZADOVOLJEN, so mu pripravljeni pomagati: Je to klub, ki bo Alexandruja Cretuja ODREŠIL LJUBLJANSKI MUK?!

alesfevzer.com
Koliko časa bo Alexandru Cretu še član Olimpije?

Eden tistih, ki se jih želi Olimpija "znebiti" v zimskem prestopnem roku (ta se je vsaj uradno v Sloveniji začel danes in bo trajal mesec dni), je tudi Alexandru Cretu. Romun je pred letom dni prišel kot velika okrepitev; kot takšnega ga je v Ljubljano pripeljal Ranko Stojić, nekdanji športni direktor zmajev. Toda po prihodu Igorja Bišćana na mesto trenerja so se stvari dodobra zapletle.

Če so številni navijači Olimpije še v prvi polovici preteklega leta v Cretuju videli nogometaša, ki bi lahko postal "naslednja velika stvar" slovenskega klubskega nogometa, je danes marsikaj popolnoma drugače. No, bo že držalo, da obstaja kar nekaj takšnih, ki so mnenja, da bi si romunski vezist zaslužil več priložnosti v zeleno-belem dresu, a je že tako, da hrvaški trener Olimpije na vse skupaj gleda zelo drugače. Tako drugače, da je Cretu tako rekoč svetlobna leta oddaljen od začetne enajsterice. To je v prvem delu aktualne sezone komaj povohal; le redki so bili trenutki, ko je Cretu dobil priložnost za dokazovanje. Še več, ko je že zaigral, ga je Bišćan bolj kot ne "tiščal" na mesto osrednjega branilca, na katerem se nekdanji mladi romunski reprezentanti sicer znajde, a na njem ne uživa tako zelo kot na položaju osrednjega oziroma defenzivnega vezista. Zato niti ni presenetljivo, da mu je zmanjkalo potrpljenja. Pred dnevi je sicer zavrnil selitev v Izrael, kamor ga je želel zvabiti tamkajšnji prvoligaš Ashdod (pri slednjem že igra nigerijski napadalec Blessing Eleke), toda to vseeno ne pomeni, da bo spomladi še naprej žogo brcal v Stožicah. Iz Romunije je namreč prišla vest o njegovem velikanskem nezadovoljstvu s statusom v Ljubljani; to pa naj bi bilo celo tako veliko, da je Cretu bojda pripravljen celo privoliti v vrnitev domov. Ne samo v Romunijo, ampak celo v klub, pri katerem si je kruh služil, še preden je prišel v Ljubljano.

POGOVORILI SE BODO Z OLIMPIJO
"V preteklih dneh se je Alexandru spet mudil v svojem domačem okolju. Lahko potrdim, da sem se pogovarjal z njim, in pojasnil mi je, da je zelo jezen ter predvsem nezadovoljen. Zakaj? Zato, ker kljub dobremu startu v dresu Olimpije zdaj ne igra nič," je o nogometašu Olimpije v romunskih medijih na glas spregovoril Adrian Ambrosie, generalni direktor kluba Politehnica Iasi, pri katerem je Cretu igral pred selitvijo v deželico na sončni strani Alp, in nadaljeval: "Vprašal sem ga, ali bi se vrnil v Iasi in tukaj igral vsaj do poletja, njemu pa je bila ideja zelo všeč." Toda to še ni vse. Ambrosie je hkrati priznal, da se bo že v kratkem pogovoril z Milanom Mandarićem oziroma vodstvom Olimpije. Zakaj? Preprosto: da bi jih pregovoril v Cretujevo vrnitev v domačo jato. "Res je, načrtujem pogovor z vodstvom Olimpije. Predlagali jim bomo, kar smo si zamislili, oni pa bodo povedali, ali se s tem strinjajo ali ne," je še dodal funkcionar romunskega kluba.

cretu

Članki iz rubrike