pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Sašo Miljuševič Njena.si

Kaj se danes dogaja s prvim zmagovalcem ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

nu
nu
3 12.12.2017 10:16:22

RAZKRIVAMO, koliko so MARIBORČANI odšteli za prvi okrepitvi! In zakaj so kot PALERMO.

Drago Wernig - TAKA
Kadrovsko dogajanje pod Kalvarijo je precej razgibano.

V Ljudskem vrtu tega uradno še niso potrdili, toda bolj ali manj je jasno, da je Zlatko Zahović že poskrbel za dve zimski okrepitvi. Prva je vratar Kenan Pirić iz Zrinjskega, ki ne skriva, da je že podpisal triletno pogodbo, a morebitni naslednik Jasmina Handanovića se bo novim soigralcem pridružil šele poleti, do konca sezone bo branil mrežo aktualnega prvaka Bosne in Hercegovine.

Druga nova moč je soigralec Kenana Pirića, Marijan Ćavar. Po nekaterih navedbah naj bi se v Ljudski vrt preselil v primeru odhoda Marwana Kabhe, toda po naših informacijah ni več niti kančka dvoma o tem, da bo kariero nadaljeval v vijoličastem dresu. Posel je sklenjen, obetavni 19-letni vezist bo mariborske barve branil že v spomladanskem delu sezone, treningom pod vodstvom Darka Milaniča se bo pridružil na začetku zimskih priprav (9. januarja). Mediji v BiH poročajo, da naj bi klub iz Ljudskega vrta Zrinjskemu odštel 700 tisoč odškodnine, naši viri so nam prišepnili, da gre za 600 tisoč evrov - 300 tisoč za Kenana Pirića in 300 tisoč za Marijana Ćavarja.

kabha cavar dw
Drago Wernig - TAKA
Zlatko Zahović je torej posegel po receptu, po katerem okrepitve išče v vrstah evropskega tekmeca. Očitno se je odločil za čim manj tveganja, saj je igralce najprej podrobno spoznal ob analizah, ki jih opravlja strokovno vodstvo, in potem kakopak še v medsebojnih obračunih z vijoličastimi. Vsekakor je zanimivo, da se bosta po Jasminu Mešanoviću v mesto ob Dravi preselila še dva člana Zrinjskega, toda tako izrazito poslovanje Maribora z enim klubom iz tujine se vendarle ne dogaja prvič. Samo spomnite se na Palermo, kamor so prestopili Josip Iličić, Armin Bačinović in Siniša Anđelković, a tokrat so vijoličasti v vlogi nekdanjega italijanskega prvoligaša s Sicilije. Zdaj oni plačujejo za okrepitve, Zrinjski pa je v vlogi Maribora izpred sedmih let.

Članki iz rubrike