Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

rb
rb
4 06.12.2017 10:31:02

ŠTEFAN ŠKAPER o rekordu MARCOSA TAVARESA: Ali sem bil ŽALOSTEN? Naj vam povem nekaj o vratarju Gorice ...

alesfevzer.com
Marcos Tavares je na zadnji tekmi državnega prvenstva z Gorico postal absolutni rekorder po številu zadetkov, doseženih v slovenskem prvenstvu.

Gol v 88. minuti tekme z Gorico je bil že 131. gol Brazilca s slovenskim potnim listom, ki bo 28. januarja praznoval deseto obletnico igranja za Maribor. Pred tem je bil rekorder in dolgo časa nedotakljiv Prekmurec Štefan Škaper. 

Štefan Škaper se je na vrhu prav gotovo počutil prijetno in ni jih malo, ki so prepričani, da ga je dosežek Marcosa Tavaresa razžalostil. "Prosim? Da bi bil zaradi tega žalosten? Lepo vas prosim! Kakšna žalost neki! Zakaj le? Vesel sem, rekordi so za to, da se presežejo. Jaz sem svoje naredil, prav tako je svoje opravil Marcos Tavares. In še enkrat bom poudaril, da sem nadvse vesel, da me je prehitel ravno on. Da je to uspelo Marcosu Tavaresu. Zaradi zelo preprostega razloga, ker je eden najboljših napadalcev, ki so kadarkoli igrali v Sloveniji. Zelo mi je všeč in menim, da je v tem trenutku edini pravi napadalec v našem prvenstvu. Edini, ki res zna zabiti. Lepo je, da je prav on zasedel vrh," je prekmurska legenda z velikim spoštovanjem govorila o ikoni 14-kratnih prvakov.

skaper
Aleš Cipot/fotolens.si

Pef je dvoboj Maribora in Gorice spremljal v neposrednem televizijskem prenosu. "Da, videl sem gol. Seveda sem ga.« In? »In kaj?« Kakšen je bil v tistem trenutku občutek? »Že nekaj časa je bilo jasno, da me bo prehitel. Jaz sem vedel, on je vedel, vsi smo vedeli. Samo čakali smo, kdaj se bo zgodilo. In se je pač na tej tekmi. Kakšnih res posebnih občutkov to pri meni ni izzvalo," je povedal Štefan Škaper. "Edino, kar lahko povem, je to, da bi moral vratar bolje posredovati. Žogo bi moral zaustaviti … Ah, seveda se šalim," se je nato nasmejal nekdanji strelski kralj, ki se s svojim naslednikom še ni spoznal: "Nekajkrat sva se videla, toda pogovarjala se še nisva." Kmalu naj bi se tudi to spremenilo, Štefan Škaper pa bo drevi obiskal prizorišče, na katerem je izgubil krono. Na tekmi proti Sevilli bo gost Maribora.

Članki iz rubrike