testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

jasna-kuljaj Svet24.si

Jasna Kuljaj sprejela novo vlogo programske ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

la-parolaccia Odkrito.si

V tej restavraciji natakarji žalijo goste!!!

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

nu
nu
48 14.11.2017 15:00:45

NE, TO NI ŠALA! Tako močna je Olimpija: V konkurenci najmočnejših EVROPSKIH LIG je na 1. mestu, Maribor šele 54.!

m24.si
Podatek, na katerega bodo navijači ljubljanskega prvoligaša še kako ponosni.

Olimpija, ki je tudi vodilna ekipa Prve lige Telekom Slovenije, je v letošnji sezoni domačega prvenstva prejela najmanj zadetkov. Na petnajstih tekmah je prejela zgolj šest zadetkov, v tem pogledu pa so se ji najbolj približali aktualni državni prvaki iz Maribora, ki so jih prejeli osem.

A Olimpija je od Maribora boljša tudi v enem drugem pogledu. In ne samo od Maribora, ampak je v tem pogledu med drugim tudi pred vsemi francoskimi, nemškimi, angleškimi in španskimi velikani!



Analiza mednarodnega nogometnega observatorija je pokazala, da je Olimpija celo najboljša v Evropi, in sicer dopušča najmanj strelov na tekmo (3,20) v svojem kazenskem prostoru. Od evropskih velikanov se ji je še najbolj približal Manchester City, ki je na 9. mestu, tekmecem dopušča 3,45 strelov na tekmo, Napoli je denimo na 13. mestu (3,67), PSG 22. (3,92), Bayern 35. (4,45), Juventus 38. (4,58), Real 50. (4,82), na 54. mestu pa se nahaja Maribor (4,87).

Zajete so bile najmočnejše lige v naslednjih državah: Avstrija, Belgija, Belorusija, Bolgarija, Hrvaška, Češka, Danska, Anglija (premier league in championship), Španija (LaLiga in LaLiga 2), Finska, Francija (Ligue 1 in Ligue 2), Nemčija (bundesliga in bundesliga 2), Grčija, Madžarska, Izrael, Italija (serie A in serie B), Nizozemska, Norveška, Poljska, Portugalska, Romunija, Rusija, Škotska, Srbija, Švica, Slovaška, Slovenija, Švedska, Turčija in Ukrajina.

Članki iz rubrike