požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

zaprti-menedžerji Necenzurirano

Racman na Dobu: kdo od znanih menedžerjev je pred...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

nu
nu
8 22.10.2017 08:11:57

IZPOVED VSEH IZPOVEDI! Čustveni Zlatko Zahović spregovoril o najbolj TRAGIČNEM dogodku: Bil mi je kot SIN, njegova SMRT pa me je zelo PRIZADELA!

Drago Wernig - TAKA
Športni direktor vijoličastih zelo redko pokaže svojo čustveno plat.

Le redki so trenutki, ko so nogometni navdušenci v Sloveniji lahko spoznali drugačno plat Zlatka Zahovića. Kot športni direktor Maribora v medijih nastopa zelo profesionalno, le redke stvari ga vržejo iz tira. 

Zato je še kako zanimiv zapis madžarskih novinarskih kolegov iz Nemzeti Sporta, ki so z njim v Mariboru opravili ekskluzivni intervju in ga med drugim vprašali tudi o spominih na nekdanjega, žal že preminulega madžarskega nogometaša Miklósa Fehérja, ki je bil Zahovićev soigralec pri Portu in kasneje tudi pri Benfici. "Pogled Zlatka Zahovića je le enkrat med našim pogovorom zataval, njegov glas se je le enkrat spremenil. Ko je podoživel leta, ki jih je preživel na Portugalskem in se spomnil soigralca, ki ga je imel rad kot sina," so zapisali pri madžarskem športnem dnevniku. 

benfica zahovic feher re 2
benfica zahovic feher re

Takrat 24-letni Fehér je preminil na tekmi med Victorio in Benfico, na kateri je do 75. minute igral tudi Zlatko Zahović, Fehér pa je na igrišče stopil v 59. minuti. Na tej tekmi je mladi Madžar najprej prispeval asistenco za edini zadetek na tekmi, nato pa se je v zadnjih minutah tekme zgrudil na igrišču. Čeprav so ga zelo hitro prepeljali v bolnišnico, so čez nekaj ur razglasili njegovo smrt. 

benfica zahovic feher re
Reuters

"Spomnim se, ko je kot devetnajstletnik prišel v Porto, kako mlad je bil še ... Bil je božič, jaz pa nisem želel, da sam preživlja praznike, zato sem ga povabil k svoji družini in želel, da z nami preživi božični večer. Izjemen fant je bil, to, kar se je zgodilo z njim, je zame še danes nepredstavljivo. Tisti večer v Guimaraesu je bil najbolj tragičen dogodek v moji karieri. Ko hodim v bližini Győra, se vedno potrudim, da obiščem njegovo družino, njihovo restavracijo. To je tista bolečina, ki se ti zažre v srce in ne izpuščena enajstmetrovka v finalu lige prvakov," se je tega tragičnega dogodka spomnil Zahović.

Članki iz rubrike