volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Iztok Lukner
Iztok Lukner
0 21.10.2017 10:51:14

NORA IZPOVED igralca Celja: Poglejte, kaj se mi je s hudo zlomljeno roko dogajalo v NOVI GORICI, ko sem potreboval REŠILCA in OPERACIJO

Grega Wernig
»Samo, da bo zdravje, potem bo vse v redu« je že zelo staro in močno obrabljeno reklo, za katerega se verjetno niti ne zavedamo, kako resnično je, dokler ne pride do poškodbe, bolezni ali česa podobnega. Naslednja zgodba je še ena od mnogih, ki to dejansko potrjujejo.

Za nogometašem Celja Nikolo Gatarićem je pet dni, ki si jih ni predstavljal niti v najhujših sanjah. Začelo se je prejšnjo soboto, ko je z ekipo odpotoval na tekmo 12. kroga PLTS v Novo Gorico in je avtobus z nogometaši zaradi gneče zamujal na srečanje. Moštvi sta s sredine igrišča krenili s polurno zamudo, Gatarić pa ga je začel na klopi. Trener Dušan Kosić ga je v igro poslal v 57. minuti, le nekaj trenutkov pozneje pa je prišlo do hude poškodbe, zaradi katere 25-letnega Hrvata čaka vsaj dvomesečno okrevanje. Toda dogodki, ki jih je doživel v petih dneh, so res neverjetni in kar malo težko si je predstavljati, da se te stvari dogajajo. 

Kaj se je torej dogajalo od sobote do srede? Vrnimo se na 57. minuto dvoboja Gorica – Celje, ko je Gatarić zamenjal Denija Štrausa, le dobri dve minuti pozneje pa je moral tudi sam predčasno z igrišča. Kot smo omenili, je ob padcu utrpel hudo poškodbo roke – izkazalo se je, da gre za dvojni zlom, počili sta obe kosti pod komolcem –, dogodka pa se ne spominja najbolje. »Spomnim se samo tega, da je nekaj močno počilo. Šele ko sem ležal na tleh, sem videl, za kaj gre. Roka je bila obrnjena za devetdeset stopinj. Težko opišem, bil sem pri zavesti, a se nisem dobro zavedal, kaj se dogaja. Po pogledu na roko sem doživel šok in sploh nisem občutil nobene bolečine. Spomnim se samo, da nisem mogel priti do zraka,« se je kratkega obdobja, ki ga je preživel na igrišču novogoriškega Športnega parka, poskušal spomniti Gatarić.

»Najprej sem mislil, da me je nekdo udaril. Pozneje smo gledali posnetek in videl sem, da sem tekel proti žogi, da bi jo izbil, nato pa sem s celo težo padel na roko. Očitno je šlo za tak kot, da je prišlo do zloma. Če bi padel pod drugačnim kotom, samo za pol stopinje, bi bilo najbrž povsem drugače, imel sem veliko nesreče.« Toda njegova kalvarija se je takrat šele začela. V Novi Gorici je bila prva težava prevoz do bolnišnice.

CELOTEN ČLANEK Z NEVERJETNO IZPOVEDJO SI LAHKO PREBERETE V DANAŠNJI TISKANI ŠTEVILKI EKIPE SN, KI JO NAJDETE TUDI NA TEJ POVEZAVI

gataric 1
nk-celje.si

Značke: celje, gorica, gatarić

Članki iz rubrike