IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Alya 2 Njena.si

Alya: 'Vsi pravijo Alya kdaj bo otroček'

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

ro
ro
9 26.09.2017 08:32:20

ANTE ŠIMUNDŽA o SEVILLI in še čem: Maribor si želi marsikdo, pa potem to OBŽALUJE

Drago Wernig - TAKA
Vijoličasti so se v drugem krogu lige prvakov vrnili na znano prizorišče. Na Stadionu Ramon Sanchez-Pizjuan so že gostovali, ko so s Sevillo odigrali povratni dvoboj šestnajstine finala lige Europa. Z Antejem Šimundžo na klopi, ki je zavrtel film za nekaj več kot tri in pol leta nazaj ter se spomnil takratnih dogodkov v Andaluziji, prav tako kot seveda prve tekme v Ljudskem vrtu.

Sevilla ima v zgodovini mariborskega kluba pomembno mesto. In ga bo imela vedno. Klub iz Andaluzije je namreč prvi in do zdaj edini tekmec Maribora na mednarodnem prizorišču v spomladanskem delu sezone. Saj se spomnite … V sezoni 2013/14 so 14-kratni slovenski prvaki v ligi Europa z napredovanjem v izločilne boje postavili nov mejnik, med šestnajst najboljših so napredovali današnji gostitelji in potem na koncu tudi osvojili lovoriko. V Ljudskem vrtu je bilo 2:2, na stadionu Ramon Sanchez-Pizjuan je bil španski prvoligaš boljši z 2:1. Na vijoličasti klopi je takrat sedel Ante Šimundža, s katerim smo se vrnili vrnili v preteklost in obudili spomine na oba spopada.

"Spomini so izjemni, takšni sta bili tudi obe tekmi," je uvodoma povedal 45-letni strokovnjak. Še zlasti na prvi preizkušnji pod Kalvarijo je bil Maribor na zelo visoki ravni. "Po mojem mnenju in po vseh analizah, ki smo jih opravili, smo bili boljši nasprotnik. Bili smo res odlični, ampak Sevilla je pokazala izjemno kakovost in unovčila obilo izkušenj ter se izognila porazu. Ni bilo presenečenje, da so v tisti sezoni osvojili ligo Europa. Zasedba je bila vrhunska, toda največ težav smo ji povzročili ravno mi in v naslednjem krogu mestni tekmec Betis, ki so ga izločili šele po izvajanju najstrožjih kazni. Bili smo zahtevna ovira, uglednemu tekmecu smo se zelo dobro postavili po robu. Spomnite se samo, kako kakovostni igralci so bili na nasprotni strani. Ivan Rakitić, Kevin Gameiro, Vitolo, Carlos Bacca, Jose Antonio Reyes … Vodil pa jih je Unai Emery. Ni kaj, top ekipa, ki je zasluženo osvojila ligo Europa, vse to daje podobi Maribora na obeh preizkušnjah še dodatno veljavo."

Španci so znani kot vročekrvni navijači, ozračje na stadionu Ramon Sanchez-Pizjuan je temu primerno. Mariborčani se bodo drevi soočili tudi s pritiskom s tribun, čeprav Ante Šimundža poudarja, da to vendarle ne bi smela biti pretirana težava, toda Sevilla kakopak kljub temu ostaja favorit. "Maribor je tekmovalna ekipa z dovolj kakovosti iz izkušnjami, ki si jo marsikdo želi na nasprotnika, a ko potem zaigra proti njemu, to obžaluje ter pride do spoznanja, da bi bil morda lahko kakšen drug tekmec lažji, primernejši. Ne dvomim o tem, da bo zasedba iz Ljudskega vrta igrala svojo igro, da bo pragmatična, in kot sem že dejal, tekmovalna. Vijoličasti vsekakor razmišljajo o pozitivnem rezultatu in prav gotovo bodo storili vse, da bi dosegli namen. Verjamem, da jim lahko uspe, da so sposobni odmevnega dosežka," pravi Ante Šimundža.

CELOTNI POGOVOR Z ANTEJEM ŠIMUNDŽO, V KATEREM JE RAZKRIL MARSIKAJ ZANIMIVEGA V ZVEZI S PRVIM GOSTOVANJEM VIJOLIČASTIH V ANDALUZIJI, SI LAHKO PREBERETE V DANAŠNJI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI

Članki iz rubrike