900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ro
ro
5 20.09.2017 20:54:48

Zakaj igra KOPER B? Pojasnilo z Bonifike razkriva marsikaj. In ŠE VEČ!

Grega Wernig
Kaj se dogaja s Koprom? To je v zadnjem času nadvse pogosto vprašanje na sončni strani Alp, na Bonifiki zagotavljajo, da so še vedno živi. Zelo živi. In vztrajni. Na Mednarodnem športnem razsodišču so sprožili nov postopek proti NZS, 11. oktobra se bo v Lozani zgodilo prvo zaslišanje.

Potem ko so v pričakovanju začetka sezone ostali brez licence, ker zaradi postopka prisilne poravnave – ta bo po naših informacijah kmalu postala pravnomočna – niso izpolnili finančnih kriterijev, so Koprčani zdaj prisiljeni igrati v četrtem kakovostnem razredu tekmovanja. V primorski ligi. Po uvodnih treh krogih so nekdanji hrvaški reprezentant Damir Milinović in njegovi varovanci s sedmimi točkami in ob razliki v golih 10:0 na vrhu lestvice, sledijo jim Renče, Postojna in Korte.

"Na Bonifiki je vse v najlepšem redu. Brez pretresov delamo normalno naprej. Članska ekipa je v primorski ligi, mlajše selekcije prav tako še naprej stojijo na trdnih temeljih, hkrati čakamo na odločitev sodišča v Lozani," se je na vprašanje, kaj se dogaja v Kopru, odzval Valter Valenčič.

Na odločitev sodišča? Toda CAS je svoje vendarle že povedal. "Poglejte, kakšno je trenutno stanje. Mi smo takrat vložili zahtevo, naj nam vrnejo licenco, sodišče pa je odločilo, da nam ne more vrniti nečesa, kar nam ni bilo odvzeto oziroma nam ni bilo dano. Pritožili smo se oziroma sprožili nov postopek, ki traja malce dlje časa, zdaj zahtevamo licenco. Trdimo in bomo tudi v prihodnje, da smo do nje upravičeni in da nam jo morajo dodeliti. Vsa potrebna dokumentacija je že na sedežu športnega razsodišča v Lozani, kmalu se bo zgodilo prvo zaslišanje prič," je pojasnil prvi mož kluba z Bonifike. "Nismo se predali, nikakor ne. Daleč od tega," je pristavil Valter Valenčič.

Marsikdo je presenečen in tudi zmeden zaradi spoznanja, ker članska ekipa v primorski ligi tekmuje pod imenom Koper B. "Zato, ker Koper ne more tekmovati tako v primorski ligi kot v 1. SNL. Še naprej smo prepričani, da si zaslužimo mesto med elito. Da nam pripada," je stališče kozličkov razkril Valter Valenčič in zanikal namigovanja o nastajanju rezervnega načrta oziroma dogovorih o povezovanju (združevanju) s sosedi iz Dekanov. "Ne, glede tega se ne dogaja nič. Popolnoma nič. Z Dekani sodelujemo na področju mlajših selekcij. Zmeraj smo sodelovali in bomo tudi v prihodnje. To ni nič novega."

Članki iz rubrike