Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 21.08.2017 22:41:08

Knapi so se le pobrali

Martin Metelko
Nogometaši velenjskega Rudarja so v tekmi 6. kroga Prve lige Telekom Slovenije premagali Celje z 2:1 (2:0).

Rudar - Celje 2:1 (2:0)

Velenje - Stadion Ob jezeru: Glavni sodnik: Obrenović; pomočnika: Kasapović, Vidali.
Strelci: 1:0 Črnčič (1.), 2:0 Tučić (7.), 2:1 Žinko (49./11 m).
Rudar Velenje: Pridigar, Pušaver, Vuklišević, Kašnik, Pišek, Črnčič, Bijol, Antonov, Tučić (od 59. Glavina), Junuzović (od 69. Bolha), Trifković (od 88. Novak).
Celje: Rozman, Brecl, Kelhar, Travner (od 89. Šušnjara), Vidmajer, Žinko, Pišek (od 79. Gatarič), Požeg Vancaš, Kesić (od 46. Cvek), Dangubić, Lupeta.
Rumeni kartoni: Kašnik; Kelhar, Vidmajer.
Rdeči karton: Kelhar (44.).

Velenjčani so dosegli tretjo zmago in se prebili na četrto mesto elitnega domačega ligaškega nogometnega tekmovanja, medtem ko Celjani po tretjem porazu zdrsnili na osmo mesto.

Izbranci domačega trenerja Marijana Pušnika so sanjsko začeli obračun na stadionu Ob jezeru in že po pičlih sedmih minutah dosegli dva zadetka. Že po pičlih 23 sekundah je celjska obramba naredila grobo napako, ki jo je na najboljši možni način izkoristil Leon Črnčič in svoje soigralce popeljal do vodstva z 1:0. Veselje domačih privržencev po vodilnem golu se ni niti poleglo, ko je šest minut kasneje "vajo ponovil" Milan Tučić in povišal na 2:0.

Celjani so bili po dveh prejetih golih v šoku. V 15. minuti so prejeli še en gol, na njihovo srečo pa je glavni sodnik Rade Obrenović zadetek razveljavil, saj se je Edin Junuzović znašel v prepovedanem položaju.

Nogometaši iz mesta grofov so prvo obetavno akcijo v Šaleški dolini izpeljali v 23. minuti, ko se je Filip Dangubić izognil prepovedanem položaju in se sam znašel pred domačim vratarjem Markom Pridigarjem, a je iz lepega položaja streljal mimo gola. Gostitelji so le dve minuti kasneje imeli še eno lepo priložnost, poskus Damjana Vukliševića iz voleja pa je le za las zgrešil celjska vrata. Do konca polčasa se je odvijal dokaj enakovreden boj brez izrazitih priložnostih na obeh straneh. Še najbolj vroče je bilo v 44. minuti, ko je gostujoči obrambni igralec Dejan Kelhar prejel drugi rumeni karton in moral predčasno v slačilnico.

Varovanci celjskega trenerja Tomaža Petroviča so navkljub slabemu izhodiščnemu položaju dobro odprli drugo polovico tekme in po prekršku nad Juretom Travnarjem dosegli gol po enajstmetrovki, ki jo je v 49. minuti zanesljivo realiziral Luka Žinko. V nadaljevanju so številčno oslabljeni gosti imeli jalovo premoč, pokazali so veliko željo po izenačujočem golu v sosedskem derbiju, a je ostalo pri tesni zmagi knapov.

Celjska ekipa bo v prihodnjem krogu gostila Ankaran, velenjska pa bo gostovala v Novi Gorici. Obe tekmi bosta v soboto, 26. avgusta.

Značke: nogomet, dp

Članki iz rubrike