boštjan-močnik 2 Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

Nizozemska Revija Stop

Nizozemska izključena iz finala Evrovizije 2024

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

nu
nu
1 15.08.2017 14:47:20

Simon Rožman pred spopadom s francoskim velikanom: Pričakujem nov ČAROBEN VEČER in morda ...

Martin Metelko
Potem ko so prijetno presenetili in premagali favorizirani Freiburg, je pred nogometaši Domžal na evropski poti že naslednja velika ovira. V četrtem krogu kvalifikacij za ligo Europa se bodo pomerili s francosko ekipo Olympique Marseille, prvo tekmo v četrtek v Stožicah pa v taboru rumenih pričakujejo optimistično in brez strahu.

Domžalčani so z všečnimi predstavami na domači sceni (nazadnje 0:0 v Mariboru) in v Evropi v tej sezoni pokazali, da status papirnatega favorita ne pomeni veliko. To je izkusil nemški Freiburg, ki se je pred 14 dnevi opekel na evropskem domovanju domžalskih nogometašev, ljubljanskem stadionu Stožice. Naslednji, ki bo poskušal upravičiti teoretični status favorita, bo francoski Marseille, nekdanji evropski prvak iz leta 1993 in eden velikanov francoskega nogometa.

"Ne bi veliko govoril o nasprotniku, razen morda na kratko nekaj podatkov. Vrednost 160 milijonov evrov, zadnji poraz marca, ob boku 20 najboljših ekip v Evropi ... Dlje od tega ne bi šel. Vem, da bomo odigrali srčno tekmo, smo mirni, zavedamo se svoje kakovosti, upam na polne Stožice, ker mislim, da si fantje zaslužijo podporo," je na novinarski konferenci v Domžalah dejal trener Simon Rožman.

"Odločili smo se, da bomo gledali predvsem sebe, imamo jasno sliko, kakšni želimo biti. Detajlov oziroma kakšnih majhnih skrivnosti ne bom razkril. Imamo svoje načrte, ve se, kaj želimo delati na tekmi. Verjamem, da bo šlo po naših željah, imamo pa še kakšno rezervo. Pričakujem nov čaroben večer in morda novo senzacijo," je bil pred tekmo še nekoliko skrivnosten strateg Domžal.

Večjih težav s poškodbami v ekipi pokalnih zmagovalcev nimajo, vprašljiv je le nastop Gabra Dobrovoljca, dokončna odločitev o njegovi usodi bo znana po sredinem treningu. "Možnosti težko ocenjujem v odstotkih, a nogomet je zanimiva stvar, začne se pri 0:0. Na igrišču niti približno ne bo takšne razlike, kot je v vrednosti igralcev. Mi smo se dobro pripravili, tudi na detajle, verjamem, da ne bo takšne razlike, kot bi bila videti navzven," o tem, da denar ni vse na zelenici, razmišlja Simon Rožman.

Članki iz rubrike