volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

nu
nu
7 15.08.2017 08:00:52

Zlatko Zahović pred Hapoelom: Da, to so okoliščine, ki pomenijo ...

Drago Wernig - TAKA
Športni direktor Maribora v pričakovanju prve tekme zadnjega kroga kvalifikacij za ligo prvakov.

Mariborčani so od ponedeljkovega poldneva na prizorišču sredine prve tekme zadnjega kroga kvalifikacij za ligo prvakov v Be'er Shevi, Darko Milanič in njegovi varovanci so že opravili tudi prvi trening na izraelskih tleh. Ozračje v ekipi je spodbudno, optimist je tudi športni direktor. "Že pred kvalifikacijami sem dejal, da je podoba ekipe presenetljiva, saj je to nova zgodba, s precej mladimi igralci. Ekipa napreduje, raste z velikimi koraki in seveda smo zadovoljni," pravi Zlatko Zahović.

Vijoličasti v tej sezoni na devetih tekmah še niso okusili grenkobe poraza. "Organizacija igre je na vrhunski ravni. Ekipa ima rep in glavo, rezultati to potrjujejo in želimo nadaljevati v tem slogu."

Pred Štajerci je zdaj največji izziv. "Četrti krog za ligo prvakov ima svoje zakonitosti. Kvalifikacije so zahtevne, ekipe izenačene, a smo tega vajeni. Pripravljeni smo na vse, kar nas čaka in storili bomo vse, da bi se razpletlo po željah," je povedal športni direktor Maribora in se v nadaljevanju dotaknil tekmeca: "Hapoel je zelo kakovosten, napadalno usmerjen. Gre za ekipo, ki ima veliko kakovosti v napadu, a tudi pomanjkljivosti v fazi branjenja. To želimo izkoristiti."


Hapoel je dvakratni zaporedni državni prvak, ki ima nekaj odličnih posameznikov, v prejšnji sezoni je prezimil v Evropi. "Nigerijec Nwakaeme na levem krilu je odličen igralec, ki rešuje zadeve ena na ena. Rešuje z lahkoto in treba bo biti zelo pazljiv. Prav tako pri drugih igralcih, ampak pri opisu domačega moštva velja, da ima ob kvalitetah tudi pomanjkljivosti. Ob tem moramo vedeti, da nas čaka peklensko ozračje. Imajo fantastične navijače, ki glasno spodbujajo ekipo vseh 90 minut. Toda to so okoliščine, ki pomenijo uživanje. Ozračje je primerljivo z ligo prvakov. Želimo biti del tega, saj to pomeni, da si uspešen. Bo težko, toda imamo svoje adute. Imamo tudi slog igre, ki jim ne ustreza. Čeprav bomo določenih fazah tekme trpeli, bomo tudi zelo nevarni v fazi napada," je prepričan snovalec kadrovske politike v Ljudskem vrtu.

zahovic dw
Drago Wernig - TAKA

Gostitelji so sredino preizkušnjo označili kot najpomembnejšo v klubski zgodovini, kar seveda pomeni tudi pritisk. "S pritiskom se moramo soočati oboji. Kot oni smo tudi mi na pragu zgodovinskega dosežka. Želimo preskočiti zadnjo stopnico in ostajam pri mnenju, da so možnosti 50:50. Potrebovali bomo tudi kanček sreče, ni pa dvoma, da gremo ob pozitivnem razmišljanju v tekmo z energijo več," je še povedal Zlatko Zahović.

Članki iz rubrike