stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

nu
nu
1 03.08.2017 17:40:53

Senijad Ibričić pred Freiburgom: Ko sem bil mlad, sem takšne obračune ...

www.alesfevzer.com
Domžalčani odštevajo ure do velikega spopada s Freiburgom v 3. krogu kvalifikacij za ligo Europa, ki se bo v Stožicah začel ob 21.05. Nemci so na domačem igrišču slavili z 1:0.

Senijad Ibričić bi moral biti drevi v Stožicah močno domžalsko orožje. Nekdanji reprezentant Bosne in Hercegovine se je pripravam pridružil nekoliko pozneje, a je medtem že ujel želeni tekmovalni ritem. "Zavedamo se spoznanja, da bo na nasprotni strani močan tekmec, član bundeslige, toda imamo izhodišče, ki nam omogoča pozitivno razmišljanje. Prepričan sem, da bo vsak posameznik dal vse od sebe, prav tako bi potrebovali glasno podporo s tribun. Veter v jadra. Skupaj z navijači si bomo prizadevali, da bi nam uspela senzacija. Ozračje v moštvu je izjemno in res verjamemo, da lahko nadoknadimo zaostanek iz prvega dvoboja," pravi izkušeni vezist.

Za nogometaši Freiburga, ki še čakajo na začetek nemškega prvenstva, je teden dni dodatnih treningov, kar bi moralo pomeniti, da je forma ekipe na višji ravni, kot je bila v obračunu na stadionu Schwarzwald. "Predvsem se mi zdi pomembno, da nas je Freiburg po prvi tekmi gotovo analiziral veliko bolj podrobno, kot je to počel po žrebu. Nemci najbrž niso pričakovali, da se jim bomo tako enakovredno postavili po robu, po drugi strani pa tudi mi zdaj natanko vemo, s kom imamo opravka. Poskušali bomo igrati še boljše. Navsezadnje igramo doma, morali bomo biti nekoliko bolj napadalni in verjamem, da bo na tak način nasprotnikom še težje," je odločen Senijad Ibričić, ki zagotavlja, da pri mlajših soigralcih v pričakovanju velikega izziva ni zaznati strahu. "Morda je bila trema v vsaj manjši meri prisotna pred prvo tekmo, zdaj po čem takem ni nikakršne potrebe. Vsi komaj čakamo, da se dvoboj začne. To je priložnost za vse nas, da poskušamo za klub narediti nekaj lepega na evropskem prizorišču in posledično vsak posameznik tudi zase. Ko sem bil mlad, sem nadvse nestrpno pričakoval takšne obračune in ne dvomim o tem, da to velja tudi za fante v naši slačilnici. To so dvoboji, v katerih ni preračunljivosti. Trudiš se, da bi dal od sebe 200 odstotkov in da bi se predstavil v čim boljši luči. Verjamem, da bomo uspešni."

Članki iz rubrike