sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

skrito-v-raju Njena.si

Markov oče skupaj z gledalci izvedel skrivnost ...

doncic tiskovna Ekipa24.si

Kaj?!? Med Dončićevo tiskovko zvoki iz ...

nu
nu
35 02.08.2017 22:22:35

Veseli se, MARIBOR, veseli se, SLOVENIJA! Trpeli, se mučili, toda na koncu je junak spet ... (foto)

Drago Wernig - Taka
Mnogi so pričakovali precej lažje delo Mariborčanov na Islandiji, a na koncu se je vse izšlo po željah vijoličastih.

A kar šteje je vendarle to, da so si varovanci Darka Milaniča z napredovanjem v zadnji, četrti predkrog kvalifikacij za elitno ligo prvakov že zagotovili evropsko jesen. Za to je v sodnikovem podaljšku poskrbel Marcos Tavares s svojim 20. golom v kvalifikacijah za končnih 0:1 (skupno 0:2).

nog-mb---- 1246 dw
Drago Wernig - Taka

Tudi če jim spodleti na zadnji stopnički, je skupinski del lige Europe že v Ljudskem vrtu. Poleg tega pa bo blagajna vijoličastih bogatejša za najmanj 5,6 milijonov evrov

Sam dvoboj je bolj kot ne dolgočasen brez pravih priložnosti na obeh straneh, morda so bili celo Islandci v prvem polčasu malce nevarnejši. Vijoličasti seveda niso brezglavo napadali in so čakali na priložnosti iz proti napadov, a kaj ko tudi Islandci niso imeli dovolj kakovsti, da bi neprestano pritiskali na vrata Jasmina Handanovića. Na koncu pa se je vendarle prikazala priložnost za zadetek Mariborčanom, uspešno pa je protinapad zaključil nihče drug kot Tavares.

POTEK DVOBOJA
Tudi povratna tekma je pokazala, da so vijoličasti precej bolj kakovosten tekmec od Islandcev, pa čeprav tudi na Islandiji niso blesteli. So pa imeli premoč na sredini igrišča, ki so jo ob zaključku, ko so domači zaigrali nekoliko bolj odprto, tudi kronali z golom, pred tem pa zadeli še vratnico. Do 81. minute pa velikih priložnosti ni bilo ne na eni drugi strani, Slovenci so si po akcijah priigrali nekaj strelov, gosti pa so do kazenskega prostora prihajali bolj po slučajnosti, po dolgih podajah, a gostujoča obramba je položaje, ki so dišali po zadetku, vedno pravočasno rešila.

Že začetek je napovedal, da bo tekma praktično nadaljevanje obračuna iz štajerske prestolnice. Domači se niso odločili za ofenzivo, čakali so na kakšno mariborsko napake, a te so bile redke, še tista, ki se je vendarle zgodila, ni bila usodna. Slovenci pa so imeli žogo več v nogah, a so v glavnem prihajali le do kazenskega prostora. Nekaj polpriložnosti pa so si vendarle pripravili. Blaž Vrhovec je v šesti minuti od daleč streljal mimo gola, v 16. minuti je Marcos Tavares po lepi podaji razpoloženega Mateja Palčiča streljal z glavo, a je bil pri tem oviran, tako da je bil njegov strel premalo močan, tako da domači vratar ni imel resnega dela.

nog-mb 0919 dw
Drago Wernig - Taka


Palčič je bil podajalec tudi v 20. minuti, ko je streljal Luka Zahović, toda žogo je poslal čez gol. V 38. minuti je spet poskušal Tavares, a nekoliko z desne strani vratarja ni presenetil. Domači so v prvih 45 minutah dvakrat streljali proti gostujočim vratom, prvi poskus je zletel visoko čez gol, pri drugem Jasmin Handanović ni imel težkega dela.

V drugem delu se stanje na terenu ni spremenilo. Slovenci so bili še naprej boljši, Tavares je bil še naprej najagilnejši mariborski napadalec, s strelom je poskušal tudi Damjan Bohar. Steven Lennon je v 76. minuti imel najlepšo priložnost za domače, z roba kazenskega je izvedel prosti strel, a na koncu prave nevarnosti za mariborski gol ni bilo.

nog-mb 0938 dw
Drago Wernig - Taka


Zato pa so bili v 81. minuti zelo blizu vodstva Mariborčani. Najprej je streljal Gregor Bajde, odbita žoga je prišla do Zahovića, ki jo je z glavo poslal mimo vratarja, vendar je slednjega rešila vratnica, v nadaljevanju akcije pa žoge v gol ni uspelo spraviti niti Vrhovcu. Nekaj minut pozneje je bil nevaren Mitja Viler, kar ni uspelo njemu, je v sodniškem podaljšku Tavaresu, ki je po protinapadu sam krenil proti islandskem golu in tudi dosegel gol.

IZIDI KVALIFIKACIJ
- torek, 1. avgusta:

druge tekme prve tekme
Šerif Tiraspol - *Qarabag 1:2 (0:1) 0:0

- sreda, 2. avgusta:
Hafnarfjördur - *Maribor 0:1 (0:0) 0:1
*CSKA Moskva - AEK Atene 1:0 (0:0) 2:0
*Apoel Nikozija - Vitorul Constanta 4:0 (1:0, 0:0) 0:1
Bate Borisov - *Slavija Praga 2:1 (1:1) 0:1
*Istanbul Basaksehir - Brügge 2:0 (2:0) 3:3
*Koebenhavn - Vardar Skopje 4:1 (2:1) 0:1
(Benjamin Verbič je odigral celo tekmo za Koebenhavn)
*Young Boys Bern - Dinamo Kijev 2:0 (1:0) 1:3
Viktoria Plzen - *Steaua Bukarešta 1:4 (0:1) 2:2
Ludogorec Razgrad - *Hapoel Beer Sheva 3:1 (2:0) 0:2
Rosenborg - *Celtic Glasgow 0:1 (0:0) 0:0
Ajax Amsterdam - *Nice 2:2 (1:1) 1:1
*Olympiakos Pirej - Partizan Beograd 2:2 (1:1) 3:1
*Rijeka - Salzburg 0:0 1:1
(Matic Črnic ni igral za Rijeko)
Legia Varšava - *Astana 1:0 (0:0) 1:3

- opomba: ekipe, označene z zvezdico (*), so se uvrstile v 4. krog kvalifikacij.

Galerija

Članki iz rubrike