Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 23.07.2017 20:38:00

Rožman brez milosti do bivših

www.alesfevzer.com
Nogometaši Domžal so v 2. krogu Prve lige Telekom Slovenije doma premagali Celje s 4:0 (2:0).

Nogometaši Domžal so uspešno opravili popravni izpit, potem ko so v prvem krogu ostali praznih rok v Velenju. Varovanci Simona Rožmana, tudi nekdanjega trenerja Celja, so tekmece, ki so po Olimpiji zabeležili še drugi zaporedni poraz, povsem nadigrali in bi lahko zmagali še z večjo razliko. Potrebovali so sicer nekaj časa, da so ogreli svoje motorje, potem ko so se razigrali, pa so pokazali všečno predstavo, ki so jo nadgradili s štirimi goli.

Domžale - Celje 4:0 (2:0)

* Stadion v športnem parku, gledalcev 750, sodniki: Mertik (Odranci), Bezjak (Gorišnica), Herženjak (Lendava).
* Strelci: 1:0 Pranjić (32.), 2:0 Žužek (36.), 3:0 Rom (67.), 4:0 Franjić (90.).
* Domžale: Milić, Klemenčič, Matjašič (od 61. Bizjak), Žužek (od 79. Žinko), Ibričić (od 70. Hodžić), Dobrovoljc, Balkovec, Franjić, Ožbolt, Rom, Gnezda Čerin.
* Celje: Rozman, Džinić, Cvek, Travner, Pišek, Dangubić, Požeg, Vancaš, Kesić (od 81. Pečnik), Jazbec, Gatarić (od 46. Šušnjara), Lupeta (od 75. Šauperl).
* Rumeni kartoni: Žužek, Franjić; Lupeta, Pečnik.
* Rdeč karton: /

Gledalci precej časa niso videli omembe vredne priložnosti. Gostitelji so bili boljši tekmec, nekajkrat lepo kombinirali, toda manjkali so streli. V 26. minuti je po levi strani lepo prodrl Jure Balkovec, a v sredini ni bilo nobenega soigralca, tako da je poskušal s strelom iz mrtvega kota, toda vratar Matjaž Rozman se ni pustil presenetiti.

Je pa njegov poskus napovedal zanimivejši drugi del prvega polčasa in tudi spremembo rezultata. Do tega je prišla v 32. minuti, ko je Matija Rom na desni strani ušel tekmecem in podal žogo v sredino. Celjska obramba jo je sicer odbila, vendar slabo, saj je prišla do Jureta Matjašiča. Ta je streljal z leve strani kazenskega prostora, Rozman je bil na pravem mestu, a mu žoge ni uspelo zadržati, odbitek je v gol poslal Petar Franjić.

Dve minuti pozneje je Matjašič poskusil s strelom od daleč, Rozman je tokrat žogo odbil v kot. Prav kot pa je bil za Celjane usoden v 36. minuti. Izvedel ga je Balkovec, v kazenskem prostoru pa je bil najvišji Žan Žužek, ki je z glavo poslal žogo v mrežo.

To še zdaleč ni bila zadnja priložnost pred odhodom na odmor. Dve je imel še Alen Ožbolt, obakrat je streljal z glavo, prvič čez gol, drugič mimo gola, še bližje veselju pa je bil v 45. minuti Franjić. V kazenskem prostoru je storil vse, kot je treba, a je zadel le levo vratnico.

Celjani so v prvem delu sprožili le en nevarnejši strel na vrata gostiteljev, pričakovalo se je, da bo v drugem drugače, a ni bilo. Domžalčani so bili še naprej nevarnejši, v 65. minuti je bil mladi Alan Gnezda Čerin blizu prvega prvoligaškega zadetka, a je Rozman po njegovem strelu s skrajnimi močmi žogo odbil v kot.
Zato pa se je v 67. minuti med strelce vpisal drugi mladec v domžalski ekipi Matija Rom. Lovro Bizjak je od Žužka prejel žogo v prazen prostor, sam stekel proti Rozmana, ga premagal, toda gol mu je preprečila vratnica. Toda žoga se je odbila do Roma, ki mu je ni bilo težko potisniti v mrežo.

Rom bi lahko v 73. minuti zadel še drugič, ko je po kotu žoga prišla do njega, a je volej na poti v mrežo zadel enega od celjskih igralcev.

Končni izid je v 90. minuti s svojim drugim golom po lepi akciji domžalske ekipe postavil Franjić, šest minut pred tem so svojo edino pravo priložnost zamudili Celjani. Juretu Travnerju je veselje preprečil vratar Dejan Milić.

Značke: nogomet, dp

Članki iz rubrike