Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

dm
dm
6 22.07.2017 10:43:09

Luka Zahović o morebitnem odhodu iz Ljudskega vrta, o opravičilu legendi, o motečih izjavah ...

Drago Wernig - TAKA
Najboljši strelec Maribora v prejšnji sezoni zagotavlja, da je vesel, ker je še vedno v vijoličastem.

Na sredinem dvoboju z Zrinjskim ga praktično ni bilo nogometaša Maribora, ki bi odigral dobro tekmo. Varovanci Darka Milaniča so bili le bleda senca nogometašev, ki so si v Mostarju priigrali lepo izhodišče pred povratnim srečanjem drugega kroga kvalifikacij za ligo prvakov, in še bolj bleda senca igralcev, ki so na uvodu v novo prvenstvo premagali Aluminij. Tudi Luka Zahović ni odigral nič posebnega. Strelec prvega gola Maribora proti Zrinjskemu v Mostarju se je nekako vklopil v sivino mariborskega moštva.

"Takšne tekme se zgodijo. Na srečo nismo plačali večjega davka. Prepričan sem, da bomo že takoj na naslednji tekmi pokazali boljšo podobo. Smo nekoliko mlajši, več je energije v ekipi in to poskušamo izkoriščati. Za nami so dobre priprave. Smo malce drugačni, kot smo bili v prejšnji sezoni. Temu se poskušamo prilagajati. Proti Zrinjskemu morda nismo bili tako uspešni, a prepričan sem, da bomo v nadaljevanju odigrali bolje," je dejal najboljši strelec Maribora v prejšnji sezoni, ki pravi, da mu misli še ne uhajajo k sredinemu dvoboju s Hafnarfjördurjem: "O Islandcih še nismo razmišljali. Jasno, da nam je bil žreb nekoliko naklonjen, toda najprej je prvenstvo, potem pa liga prvakov."

zahovic katanec gw
Grega Wernig
Enaindvajsetletni nekdanji slovenski mladi reprezentant je spregovoril tudi o morebitnem odhodu iz Maribora. "O tem ne vem nič. Saj veste, da mediji radi tu in tam kaj napišete. O mojem prestopu mi niso povedali ničesar, vesel sem, da sem še vedno tukaj, in komaj čakam naslednje tekme," je povedal Zahović in dodal: "Vsako tekmo želim zmagati za svojo ekipo, ne da bi se pokazal morebitnim snubcem. Res ne vem ničesar o svojem odhodu. Trenutno sem tukaj in to me veseli."

Strelec zadetka v Mostarju se je ozrl tudi na recimo temu konflikt z nekdanjim legendarnim nogometnim virtuozom Blažem Sliškovićem, ko se je na nekatere izjave trenerja Zrinjskega odzval s spornim veseljem ob zadetku – kazalcem na ustih. "Po tekmi sem se mu opravičil. Včasih je med tekmo in takoj po njej adrenalin še visok. Vem, da tega ne bi smel narediti. Tokrat sva se normalno rokovala, tako da verjetno ni nikakršne zamere," je pojasnil Zahović in se za konec dotaknil tudi nekaterih mariborskih izjav pred začetkom povratnega dvoboja z Zrinjskim, ki so zmotile Darka Milaniča, Marka Šulerja in še koga: "Teh izjav sicer nisem slišal prej kot po tekmi. Odlika Maribora je bila vedno skromnost, vsaj nas igralcev, in prepričan sem, da bomo v prihodnje malce skromnejši, čeprav ne vem, ali so izjave kakorkoli vplivale na malce slabšo predstavo proti Zrinjskemu."

Članki iz rubrike