900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
25 22.07.2017 09:29:40

Maribor pred Islandci v gorenjsko prestolnico. Koliko jih Milanič ne bo uvrstil v ekipo?

Drago Wernig - TAKA
Mariborčane po napredovanju v 3. krog kvalifikacij za ligo prvakov danes čaka gostovanje v gorenjski prestolnici, Triglav bo po vrnitvi med elito prvič zaigral pred svojimi navijači. Obeta se praznik.

"Ko pride moštvo iz druge lige in ni veliko menjav, je uigrano ter ima dodaten zagon, posebno energijo. Gorenjski bazen nasploh slovi po nadarjenih, izšolanih nogometaših, tekme so bile običajno v popoldanskih terminih, ko je bilo igrišče počasno, trava nekoliko višja in razmere so bolj ustrezale gostiteljem. Verjamem, da nas čaka znova zahtevna preizkušnja, toda ne glede na vse okoliščine smo mi favoriti," pravi trener vijoličastih Darko Milanič, ki bo v primerjavi s preizkušnjo z Zrinjskim in v pričakovanju obračuna s Hafnarfjordurjem gotovo posegel po spremembah. V kakšnem obsegu, lahko zgolj ugibamo, a bržčas jih bo kar nekaj.

"Tisti, ki so odigrali več minut, čutijo te številne kilometre, ki so jih pretekli. Morali so igrati na zgornji meji, bom pa v načrtu tokrat ekipo prilagodil sobotni in ne sredini tekmi. Hafnarfjordur me zanima manj kot Triglav. Na njihovi prvi tekmi proti Ankaranu je bilo opazno, da so jim ostale nekatere zadeve iz prejšnje seozne, ko so prevladovali. Imajo hitrost, individidualno kvaliteto. Z razigranostjo lahko povzročijo težave, vendar dvomim, da bodo tako igrali tudi proti nam. Pričakujem, da bodo previdnejši in osredotočeni na protinapade," je pristavil primorski strokovnjak.

vrhovec dw
Drago Wernig - TAKA
Blaž Vrhovec spada med spočite igralce, dvoboj z zasedbo iz Mostarja je zaradi izključitve na Stadionu pod Bijelim brijegom spremljal s tribun: "Zagotovo bi bil raje s soigralci na terenu. Tako pa sem ostal na tribuni in navijal kot vsi ostali. K sreči se je vse izšlo po željah. Verjel sem, da bodo fantje to uspešno izpeljali. Moram priznati, da sem bil precej miren, ne glede na to, da smo zgodaj dobili zadetek. Triglav? Gostovanja v Kranju nikdar niso bila lahka. Verjamem, da se bodo domači in tudi naši navijači odzvali v velikem številu ter bo lepa kulisa na stadionu. Želimo si zmagati prav vsako tekmo, tako bo tudi v Kranju. Temeljito se pripravljamo, cilj so nove tri prvenstvene točke."

Članki iz rubrike