Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
1 20.07.2017 22:50:41

Težje od pričakovanj, pa vendarle zanesljivo v tretjem krogu kvalifikacij (video + foto)

www.alesfevzer.com
Nogometaši Domžal so se uvrstili v tretji predkrog evropske lige, potem ko so bili tudi v povratni tekmi drugega predkroga boljši od islandskega Valurja. Potem ko so prvo tekmo dobili z 2:1, so na domačem igrišču že zaostajali z istim izidom, a so v drugem polčasu vendarle strli odpor tekmeca in zmagali s 3:2.

* Stadion v Športnem parku Domžale, gledalcev 1900, sodniki: Meckarovski, Nedelkoski, Petreski (vsi Makedonija).
* Strelci: 0:1 Lydsonn (3., 11-m), 1:1 Firer (25., 11-m), 1:2 Boeglid (43.), 2:2 Balkovec (69.), 3:2 Ibričić (70.).
* Domžale: Milić, Vetrih (od 57. Ibričić), Firer, Širok, Bizjak (od 63. Franjić), Repas, Matjašič (od 82. Žužič), Blažič, Dobrovoljc, Balkovec, Husmani.
* Valur: Einarsson, Ingvarsson, Bjoernsson, Halidorsson, Boeglid (od 68. Dion), Lydsson, Christianssen, Adolphsson (od 75. Sigurdur), Omarsson, Stefansson, Elqur.
* Rumena kartona: Repas; Stafansson.
* Rdeč karton: /

Domžalčani so kljub neprepričljivi igri izpolnili svoj cilj in uvrstili v tretji predkrog evropske lige. V tretjem krogu se bodo pomerili z nemškim Freiburgu.


Islandski Valur so v gosteh premagali z 2:1, tako da so navijači pričakovali lahko delo, a njihovi ljubljenci so delo opravili težje od pričakovanj. Pristop domžalskih igralcev ni bil najboljši, po prvem polčasu so zaostajali z istim izidom, kot so zmagali na prvi tekmi, toda v drugem delu so vendarle poskrbeli za preobrat, ki je pomenil napredovanje.

Gosti so povedli že v tretji minuti, ko je makedonski sodnik po prekršku Matije Široka dosodil najstrožjo kazen, ki jo je v vodstvo Islandecev spremenil Gudjon Petut Lysson. Vodstvo gostov je domače predramilo, vrstili so se napadi, nevarne akcije, in v 25. minuti je sodnik po prekršku nad Lovrom Bizjakom tudi gostiteljem dosodil enajstmetrovko. Uspešno jo je izvedel Ivan Firer.

Do konca pa so do želene prednosti prišli Islandci, v 43. minuti, ko je Širok storil napako na desni strani, ki jo je z močnim in natančnim strelom v levi kot domačih vrat kaznoval Nicolas Boegild.

Isti igralec bi lahko v 59. minuti Islandce povedel tudi v vodstvo, toda to je preprečil domači vratar Dejan Milič. Kot da je to Slovence opozorilo, da se s tekmecem ne sme igrati. Po nekaterih menjavah so prevzeli prevlado na igrišču, to pa so kronali tudi z dvema goloma. V 69. minuti je bil s prostega strela natančen Jure Balkovec, le minuto pozneje pa je lepo akcijo zaključil Senijad Ibričić.

Slovenski podprvaki so se zadovoljili z rezultatom, ki so ga do konca tudi ubranili.

Članki iz rubrike