Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
1 17.07.2017 15:18:57

MEJNIK: Začetek nove ere v elitni slovenski nogometni ligi

Grega Wernig
V Dravogradu se je konec tedna pisala zgodovina, v dresu kranjskega Triglava je namreč v najmočnejši slovenski ligi debitiral nek golobradi mladenič in s tem poskrbel za prav poseben mejnik v PLTS.

Bilo je le vprašanje časa in konec tedna smo res dobili prvega. Z njim se je začela tudi nova era v elitni slovenski nogometni ligi. Ime mu je David Zec in nosi dres kranjskega Triglava. V soboto je na tekmi z Ankaranom začel v udarni postavi in s tem postal sploh prvi igralec rojen v 21. stoletju, ki je zaigral v PLTS.

Zec se je rodil le nekaj dni po vstopu v novo tisočletje, petega januarja, če smo natančni. Začetek nove ere, Zec je bil prvi, Zec orje ledino, kmalu mu bodo sledili drugi. Generacija Z prihaja.

"Tekma kot tekma, nisem se preveč obremenjeval z njo. Vselej poskušam na enak način vzeti tekmo. Ni bilo kakšnega dodatnega pritiska, ker je šlo za prvoligaški krst, sem pa razmišljal o dvoboju že nekaj dni prej. Nisem se z njim obremenjeval, ker v takem primeru hitro lahko pregoriš," o vsem skupaj pravi David Zec, mladinski reprezentant Slovenije.

"Manjše presenečenje je bilo zame, da sem začel v prvi postavi, a to ni vplivalo na mojo predstavo. Kot vsak igralec si tudi sam želim, da bi v tej sezoni zbral kar največ igralnih minut, glavni cilj pa je obstanek med elito. Osebni cilji so pomembni, a ekipa je vselej na prvem mestu," je za spletno stran Triglava še dejal nadebudni nogometaš, ki so ga že opazili tudi ogledniki klubov iz tujine.

Značke: david-zec, plts

Članki iz rubrike