favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
3 16.07.2017 22:35:26

Mojstrovina je Ljubljančanom dala krila

alesfevzer.com
Nogometaši Olimpije so v prvem krogu Prve lige Telekom Slovenije v Ljubljani premagali Celje s 3:1 (1:0).

Nogometaši Olimpije so tako kot lani proti istemu tekmecu z zmago začeli državno prvenstvo. Po prvem delu ni kazalo, da bodo tekmeca ugnali tako prepričljivo, saj so se mučili pri organizaciji napadov, a po golu iz prostega strela tri minute pred odhodom na odmor, se jim je vendarle odprlo, predvsem so v nadaljevanju pokazali kakovost v protinapadih, po katerih so že na začetku drugega dela tudi rešili vprašanje zmagovalca.

Prvi polčas je bil dinamičen, enakovreden, obe ekipi sta igrali odprto, toda navdušujočih potez ni bilo veliko. V domačih vrstah je bil najbolj opazen hitri Nathan Oduwa, ki je po svojih prodorih pripravil vse priložnosti Olimpije v tem delu. Najprej je v 17. minuti prodrl po desni strani, podal v sredino, a je Stefan Savić streljal mimo gola, podobno akcijo je uprizoril osem minut pozneje, ko je Ricardo Alves z glavo meril mimo gola. Pri obeh strelih je treba poudariti, da sta bila iz težkih položajev, saj so igralca v zeleno-belih dresih tekmeci dobro ovirali, tako da bi težko streljala bolje. Oduwa je imel prste vmes tudi pri nevarni akciji gostiteljev v 34. minuti, ko je priboril kot, po katerem je v gneči Aris Zarifović streljal čez gol.

brkic af
alesfevzer.com
To je bila tudi napoved za gol Ljubljančanov v 42. minuti, ko je Goran Brkić dosegel prvi gol svoje ekipe v uradnih tekmah nove sezone. Novinec v ljubljanski vrsti, ki je prišel iz Mladosti Kakanj, je mojstrsko izvedel prosti strel, po katerem je žoga končala v levem zgornjem kotu vratarja Matjaža Rozmana.


To je Ljubljančanom dalo krila, Celjane, ki so pred sezono povsem spremenili ekipo, v prvem polčasu pa prek Rudija Požega Vancaša in Janeza Piška zapravili svoji priložnosti, pa prisililo, da so zaigrali z več tveganja. Hiter ljubljanski napad je njihovo ambicioznost hitro kaznoval, Abass Issah je v 49. minuti prišel sam pred Rozmana in ga zanesljivo premagal. Isti igralec je imel že v naslednjem napadu identično priložnost, tokrat je Rozman njegovo namero pravočasno spoznal, vendar je bil kmalu spet nemočen. V 51. minuti je akcijo začel Oduwa, nad katerim so Celjani storili prekršek, a je sodnik Matej Jug pustil prednost, žoga je prišla do Ricarda Alvesa, ki jo je z natančnim strelom od daleč poslal v mrežo.

olimpija celje af
alesfevzer.com
To je apetite domačih povsem zadovoljilo, Celjani so bili na kolenih. Nekaj upanja jim je dal gol Filipa Dangubića, za katerega ima največ zaslug Jucie Lupeta, ki je v slogu Oduwe ušel Zarifoviću in v sredini lepo našel kolega, ki mu žoge ni bilo težko poslati v mrežo. Do konca so Celjani napadali, si pripravili nekaj polpriložnosti, toda izid se ni spremenil.

Olimpija - Celje 3:1 (1:0)

Ljubljana - Stadion Stožice. 1500 gledalcev. Glavni sodnik: Matej Jug (Tolmin).

Strelci: 1:0 Brkić (42.), 2:0 Issah (49), 3:0 Alves (51.), 3:1 Dangubić (77.).

Olimpija: Vidmar, Brkić, Alves (od 81. Miškić), Oduwa, Issah, Ilić, Zarifović (od 84. Apau), Bajrić, Štiglec, Savić, Tomić (od 75. Kapun).

Celje: Rozman, Džinić, Cvek, Jazbec, Travner, Vidmajer, Gatarić (od 51. Šauperl), Pišek (od 82. Kesić), Požeg Vancaš, Dangubić, Lupeta.

Rumeni kartoni: Brkić, Kapun; Lupeta, Gatarić, Vidmajer, Jazbec.

Rdeč kartoni: -

Značke: nogomet, dp

Članki iz rubrike