favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 16.07.2017 20:10:11

Kdo bi si mislil?! Štirikratni prvaki padli v Krškem

Martin Metelko
Nogometaši Krškega so v prvem krogu Prve lige Telekom Slovenije doma premagali Gorico z 2:1 (0:0).

Na klopi domačega prvoligaša se je ob nekaj novincih proti slovenskim podprvakom predstavil tudi novi trener Stipe Balajić. Goričani so igrali prvo domačo prvenstveno tekmo po seriji treh evropskih, že v četrtek jih čaka lov na zaostanek dveh golov iz gostovanja s Panioniosom. Srečanje v Krškem, ki se je prav razvnelo šele v drugem polčasu, pa je sodil najboljši slovenski sodnik Damir Skomina.

Krčani bi lahko prišli do vodstva že v 18. minuti, ko se je sam v sredini kazenskega prostora pred vratarjem Gregorjem Sorčanom znašel Nikola Mandić, vendar je čuvaj mreže gostov žogo uspel odbiti. Gostje so skušali v nadaljevanju nekajkrat zapretiti od daleč, vendar neuspešno in premalo konkretno, domači pa so bili vse več pri žogi. V 40. minuti je po odbijanju žoge v kazenskem prostoru domačih okroglo usnje nepričakovano prišlo do Donatusa Josepha Edafeja, ki pa se nekaj metrov od gola ni znašel in je žogo le oplazil.

edafe krajcer mm
Martin Metelko
Sinje-modi, tokrat v belem, so že kmalu po začetku drugega dela zaostajali. Miljan Škrbić je najprej lepo začel akcijo domačih, poslal žogo na levo stran kazenskega prostora do prostega Tonćija Mujana. Ta je po krajšem vodenju podal točno na glavo Škrbića, ki je pred tem lepo utekel pred gol in nato prejeto žogo med nogama Sorčana poslal v mrežo. Le šest minut pozneje je bil po akciji s kota ponovno v ospredju Škrbić, ki je odbito žogo na prvi vratnici pričakal na drugi, se otresel Mihe Gregoriča in z glavo z neposredne bližine poslal žogo v prazno mrežo.

krsko gorica mm
Martin Metelko
Varovanci Mirana Srebrniča so se tako hitro po nadaljevanju znašli v precejšnjem zaostanku, zato je trener v igro poslal sicer člana udarne zasedbe Rifeta Kapića in Nigerijca Bedeja Amarachija Osujija. Slednji se je na pravem mestu znašel že štiri minute po vstopu v igro, izkoristil zmedo domačih, ki so po podaji Kapića v kazenski prostor slabo odbijali žogo. Do nje je prišel Osuji in jo poslal ob vratnici v gol. Uroš Jovanović se je v 69. minuti dobesedno sprehodil v kazenskem prostoru gostov, njegov strel je Sorčan odbil, Mandić pa še drugega darila ni znal pretvoriti v zadetek. Goričanom pritisk ob koncu rednega dela in v štiriminutnem sodnikovem dodatku ni prinesel izenačenja.


Krško bo v 2. krogu v petek, 21. junija, gostovalo pri Aluminiju, v nedeljo pa bodo Novogoričani gostili Olimpijo.

Krško - Gorica 2:1 (0:0)

Krško - Stadion Matija Gubec, gledalcev 1400, sodniki Skomina (Koper), Vukan (G. Radgona), Smej (Fokovci).
Strelca: 1:0 Škrbić (50.), 2:0 Škrbić (56.), 2:1 Osuji (65.).
Krško: Zalokar, Šturm, Krajcer, Dušak, Gorenc, Jakolić, Mujan, Jurina, Mandić (od 90. Ejup), Jovanovič (od 83. Kovačič), Škrbić (od 80. Nakić).
Gorica: Sorčan, Škarabot, Gregorič, Curk, Kolenc, Kavčič, Humar (od 75. Žigon), Mandič, Nagode (od 61. Osuji), Filipović, Edafe (od 61. Kapić)
Rumena kartona: Jakolić; Kavčič.
Rdeči kartoni: -

Značke: nogomet, sta

Članki iz rubrike