stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

nu
nu
0 16.07.2017 09:33:10

Milanič tudi o ’spregledani’ novi moči: Od njega pričakujem veliko

Drago Wernig - TAKA
Mariborčani so v novo prvenstvo krenili z zmago, začenja se odštevanje do povratnega obračuna z Zrinjskim.

V pričakovanju povratne tekme z Zrinjskim v 2. krogu kvalifikacij za ligo prvakov, so Mariborčani uspešno opravili tudi s prvenstveno premiero. V Ljudskem vrtu so z 1:0 ugnali Aluminij, ki jim je v preteklosti povzročal obilo preglavic, edini gol je v peti minuti nadaljevanja po podaji Jasmina Mešanovića dosegel Aleks Pihler.

"Dobro smo igrali in zasluženo zmagali. Fantje so si poleg zadetka priigrali še nekaj lepih priložnosti, bilo je precej lepih potez, všečnih akcij. Še posebej v drugem polčasu, ko je bilo nekaj več prostora. Ne smemo pozabiti, da je bil drugi strani nasprotnik, ki ima v igri rep in glavo. Zadovoljen sem, kako smo delovali na igrišču. Imeli smo tudi nekaj debijev v dresu Maribora in podoba je spodbudna," je povedal Darko Milanič.

kramaric
Drago Wernig - TAKA
Prvič sta se na uradni tekmi v Ljudskem vrtu predstavila Jasmin Mešanović in Jean-Claude Billong, po vrnitvi iz Krškega je od prve minute zaigral tudi Martin Kramarič. In bil po začetku priprav med omenjanem novih moči morda kar malce spregledan. "Na sestanku pred tekmo sem dejal, da tudi Kramariča štejem kot novinca. Debitiral je v novi zgodbi, ko ve, da je zelo pomemben člen moštva. To niso le minute spodbude, ampak se od njega veliko pričakuje. Tako on kot Mešanović in Billong so pustili dober vtis," pravi trener vijoličastih, ki so v pričakovanju sredinega spopada s prvakom BiH dobili še nekaj dodatne energije: "Imam občutek, da moštvo res deluje zelo homogeno in živi za vsak trenutek, ko smo skupaj. Dobro nam gre, tako da že komaj čakamo nove izzive. Ne bomo pa prehitevali časa, pripravljali se bomo za prvo naslednjo tekmo in šli zmeraj tako naprej. Korak za korakom. Razumljivo je zadovoljstvo po zmagi, čestitali smo si za prikazano, zdaj sledi temeljita priprava na Zrinjski. Na nasprotnika, ki ima kakovost, kljub prednosti iz Mostarja nas čaka zahtevna naloga v boju za napredovanje."

Članki iz rubrike