Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 24.06.2017 13:07:15

Predsednik NZS odgovarja na koprske očitke: Zavajajoče in v nasprotju z dejstvi

Grega Wernig
Na Bonifiki še vedno ni miru, vodilni možje Kopra pa precejšnjo odgovornost za nastale razmere, ki bodo imele katastrofalne posledice, pripisujejo tudi krovni nogometni organizaciji. A prvi mož NZS Radenko Mijatović tovrstne obtožbe odločno zavrača.

Koprčani še naprej vztrajajo, da se z odločitvijo Licenčne komisije NZS za pritožbe ne mislijo kar tako sprijazniti. Iz dneva v dan poudarjajo, da nadaljujejo boj s prepričanjem, da bodo prej ali slej dokazali, da se jim je pripetila krivica. Njihovo zadnje upanje je Mednarodno športno razsodišče v Lozani, na CAS so že poslali vso potrebno dokumentacijo.

Kakopak nas je zanimal odziv nasprotne strani. Kako na očitke z Obale odgovarjajo na Brdu pri Kranju. "Navedbe in očitki Valterja Valenčiča, povezani z Nogometno zvezo Slovenije, so zavajajoči in v nasprotju z dejstvi, pritiski prek določenih medijev na NZS pa nekorektni," je odločen Radenko Mijatović.



"Vodstvo NZS namreč v nobeni fazi ni zavajalo ali bilo kakorkoli vključeno v postopek odločanja ali licenciranja, zato ne more biti odgovorno za nastali položaj. Ob tem moram ponovno poudariti neodvisno in strokovno delovanje licenčnih organov," pravi prvi mož NZS in nadaljuje: "Je pa bila NZS vse do začetka postopka pripravljena pomagati klubu. Bila je proaktivna in si je želela drugačen razplet. Dejstvo je namreč, da nepodelitev licence kateremukoli klubu ni v našem interesu, to nikakor ni naša želja. Vnovič bom poudaril, da obžalujem nastali položaj, ki pa je izključno odgovornost kluba, in ne odgovornost NZS." 

V Kopru so razkrili, da so se z vodilnimi možmi zveze sestali, a jih je zmotila prošnja, naj njihovo srečanje ostane tajno, nakar naj bi se spremenil tudi odnos krovne organizacije. "Zaradi želje, da bi pomagali, smo se pred začetkom oddaje dokumentacije za začetek postopka licenciranja sestali s predstavniki kluba. Predstavljeni so bili pravilniki in postopki, s čimer smo izrazili naš interes, da se stvari ne bi odvijale v škodo kluba in slovenskega nogometa. V srečanje širše javnosti nismo vpletali. Vse, kar se je dogajalo v nadaljevanju, so bile zgolj odločitve kluba, nastale posledice so zato njihova odgovornost," je pojasnil Radenko Mijatović

Članki iz rubrike