Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 24.06.2017 07:07:05

Legendarni Stipe Balajić: Zahović mi je ponudil službo v Mariboru, zavrnil pa sem zaradi ...

Martin Metelko
Legenda vijoličastih se je vrnila na slovensko prvoligaško prizorišče. Po dolgih 12 letih. Da se ni prej, so bile krive objektivne okoliščine. Stipe Balajić se sicer ni vrnil v Ljudski vrt, trenerskega izziva se je lotil v Krškem, tem za pogovor z nekdanjim ljubljencem navijačev Maribora je prav gotovo več kot dovolj.

Najprej dobrodošli nazaj. Po 12 letih ste se vrnili na slovensko prvoligaško prizorišče, tokrat v trenerski vlogi.
Hvala za dobrodošlico, vrnitve sem vesel. In pripravljen veliko ter kakovostno delati, da bi upravičil zaupanje, ki mi je bilo namenjeno.
 
Najbrž ste slišali za zaplete v zvezi z ustrezno licenco Igorja Biščana, zato bi rad najprej preveril, ali imate Uefino Pro-licenco, brez katere slovenskega prvoligaša ne morete voditi.
Imam jo, imam jo že kar nekaj let. In če smo že pri tem, se lahko malce pošalim. Prosil bi vas, da me ne označujete za hrvaškega strokovnjaka. Za tujca. Ker sem licenco C in B pridobil v Sloveniji, izobraževanje sem končal v domovini. Sem torej pol slovenski in pol hrvaški trener. Sicer pa nisem imel pretirano resnega namena, da bi se po igralski karieri ukvarjal s tem poklicem. Najbolj osnovno licenco sem naredil za vsak primer, toda kmalu ti vse to pride v kri. Je kot droga in potem si ’pečen’ ter greš do konca.

balajic 3 mm
Martin Metelko

O KLICU IZ LJUDSKEGA VRTA

Pred leti me je v Maribor povabil tudi Zlatko Zahović. Od tega je res minilo že zelo veliko časa. Niti ne vem natančno, kdaj je bilo, vsekakor pa nekje na začetku njegovega obdobja v Ljudskem vrtu. Ponudil mi je mesto pomočnika trenerja, vendar tega takrat zaradi razlogov, o katerih sem že govoril, nisem mogel sprejeti. Bilo je še nekaj klicev, povpraševanja, ampak o tem zdaj nima smisla govoriti, to je preteklost

Ko vas človek pogleda, se zdi, kot da se je čas ustavil. Od takrat, ko ste branili barve Maribora, se tako rekoč niste spremenili. 
Ah, dajte no … Seveda sem se spremenil. Tukaj notri sem se spremenil (pokaže na srce). Morda poznate eno od uspešnic Petra Graša, v kateri poje »star iznutra, vanka mlad« (znotraj star, navzven mlad). Življenje te spremeni. Prav gotovo. 

Vaš prihod v mesto nuklearke je marsikoga presenetil. Kako je sploh prišlo do sodelovanja s Krčani?
V pričakovanju začetka priprav na novo sezono me je nekajkrat poklical predsednik Boštjan Blažinčič. Predstavil mi je organizacijski ustroj kluba, trenutne razmere in smernice za naprej. Po nekaj pogovorih sva se sestala in hitro sklenila sodelovanje za eno leto z možnostjo podaljšanja za še dvanajst mesecev. Nisem dolgo okleval, povrhu sem bil brez kluba, veselim se novega izziva.

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE V SREDINI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JO DOBITE TUDI NA TRAFIKA24.SI

balajic 1 mm
Martin Metelko

Članki iz rubrike