Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
0 22.06.2017 18:49:00

Odštevanje se je začelo. Znan termin prvega večnega derbija v novi sezoni

Martin Metelko
Na Brdu pri Kranju so izžrebali tekmovalne pare za prihajajočo sezono.

Predstavniki Nogometne zveze Slovenije so na Brdu pri Kranju izžrebali pare tekem 1. kroga Prve lige Telekom Slovenije 2017/18, ki bodo na sporedu 15. in 16. julija. Državni prvaki iz Maribora se bodo v uvodu na svojem stadionu pomerili v štajerskem derbiju z Aluminijem iz Kidričevega, Olimpija se bo v Stožicah udarila s Celjani. Prvi večni derbi sezone med Ljubljančani in Mariborčani bo na sporedu v 7. krogu, 26. ali 27. avgusta v Stožicah. Pokalne zmagovalce iz Domžal na prvi tekmi čaka gostovanje v Velenju, Gorica, še eden od klubov, ki se bo preizkusil v Evropi, bo v uvodu gostoval v Krškem. V petem obračunu bosta do prvih treh prvenstvenih točk v medsebojnem obračunu skušala priti oba novinca v ligi Ankaran Hrvatini in kranjski Triglav.

Cilji ekip, ki jih v 36 krogih skupaj čaka kar 180 tekem, bodo zelo različni. Prvi mož prvakov Drago Cotar je na žrebu le potrdil, da si vijoličasti spet želijo na vrh: "Logično je, da je cilj ubranitev naslova. Zato gremo v tekmovanje." Enake so najave v Ljubljani. Sebastjan Komel iz Gorice pa je še enkrat več poudaril smisel nogometa in športa: "Dober si samo toliko, kot si bil dober na zadnji tekmi, kar je vodilo za naprej."

Na prireditvi so podelili tudi nagrade najboljšim v minuli sezoni. Najboljši strelec lige je bil John Mary iz velenjskega Rudarja, ki je dosegel 17 golov.

Pari 1. kroga: Rudar Velenje – Domžale, Ankaran Hrvatini – Triglav, Maribor – Aluminij, Krško – Gorica, Olimpija – Celje

Članki iz rubrike