900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
0 20.06.2017 08:00:52

Kako je Henty postal član Olimpije: Resnično ozadje zamolčane zgodbe in novega zavajanja vodstva zmajev

Nikola Miljković
Lastijo si zasluge, ki niso njihove, ob tem pa pozabljajo na tiste, ki so res poskrbeli za to, kar se je zgodilo.

Nenavadni medijski nastopi vodstva nogometnega kluba iz Ljubljane so v zadnjem času že nekaj vsakdanjega, zdi pa se, da je Olimpija javnost zavajala tudi v petkovem sporočilu za javnost, v katerem so zeleno-beli odgovorili na nekatere zadnje medijske napade na predsednika Milana Mandarića.


Čeprav je Olimpija v prvi vrsti odgovorila nekdanjemu predsedniku Nogometne zveze Slovenije Ivanu Simiču, pa je hkrati v bran svojemu prvemu človeku navedla tudi primer iz preteklosti, v katerem je imel glavno vlogo Ezekiel Henty. Olimpija je zapisala naslednje: "Milan Mandarić je prek svojih poznanstev pri Interju iz Milana (konkretno Roberto Mancini) prišel do AC Milana in posledično nogometaša Ezekiela Hentyja, ki je bil spomladi pred prihodom Mandarića res v Ljubljani, a je potem že zapustil klub in se vrnil v Italijo. Mandarić je potem z njim podpisal novo pogodbo in ga dobro plačal, kar je bila osnova za kasnejšo prodajo." Vse lepo in prav, če zapisano ne bi bilo – milo rečeno – čudno, hkrati pa je po naših zanesljivih informacijah zgodba o tem, kako je nigerijski napadalec postal "polnopravni" član Olimpije, nekoliko drugačna.

AKTIVIRAN DOGOVOR, KI GA JE SKLENIL BIVŠI
Za začetek zavrtimo čas nekoliko nazaj, natančneje v avgust 2014. Tedaj se je Gorica okrepila z nogometašem Milana, v Novo Gorico se je iz prestolnice Lombardije preselil tedaj bolj kot ne neznani Ezekiel Henty. V modro-belem dresu primorskega kluba je krilni napadalec hitro opozoril nase, njegove igre so bile dovolj dobre, da je z njimi prepričal tudi Milenka Aćimovića, tedaj športnega direktorja Olimpije. Pol leta kasneje je tik pred koncem zimskega prestopnega roka Aćimović vzpostavil stik z rossoneri in malce pred zaprtjem trgovanja z njimi sklenil posel, s katerim je Hentyja odpeljal v Ljubljano. Formula je bila naslednja: Olimpija si je Hentyja izposodila z možnostjo dokončnega odkupa. Milan je sprva za odkup zahteval 900 tisoč evrov, na koncu pa so Italijani svoja pričakovanja precej znižali. Tako je Aćimović sklenil dogovor ...

NADALJEVANJE ČLANKA SI LAHKO PREBERETE V TORKOVI TISKANI IZDAJI ČASNIKA EKIPA SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA SPLETNI STRANI TRAFIKA24.SI!

henty gw
Grega Wernig


AĆIMOVIĆ: ČE JE HENTY OSTAL, POTEM JE VSE JASNO
Svoj plat prestopa Ezekiela Hentyja iz Milana v Olimpijo je podal tudi Milenko Aćimović, ki je bil kot športni direktor zeleno-belih januarja 2015 tudi najzaslužnejši za sklenjen dogovor z Milanom o polletni posodi z možnostjo odkupa.

Nam lahko razkrijete ozadje prestopa? Ali je res, da ste se že vi z Milanom dogovoril za posodo z možnostjo odkupa?
Najprej bom rekel tole: nisem človek s kakršnimikoli kompleksi, prav tako si nočem za nič lastiti zaslug. Zame je najpomembnejše, da je Olimpija tedaj izpeljala pravi posel, ne glede na to, kdo je bil za to najzaslužnejši. Res pa je, da je Henty v Ljubljano sprva prišel po moji zaslugi, čeprav mi brez Izeta Rastoderja ne bi uspelo. Prestop je bil izjemno zapleten, zaključen pa pet pred dvanajsto ... 

acimovic1
Grega Wernig

NADALJEVANJE INTERVJUJA Z AĆIMOVIĆEM SI LAHKO PREBERETE V TORKOVI TISKANI IZDAJI ČASNIKA EKIPA SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA SPLETNI STRANI TRAFIKA24.SI!


MAKINWA: RES NOČEM POVZROČATI ZMEDE
O tem, ali zapisano na spletni strani Olimpije dejansko drži, smo pobarali tudi Hentyjevega agenta Stephena Makinwo. Na naš klic se je javil, toda po postavljenem vprašanju in kratkem premoru se je – vsaj tak občutek smo dobili – raje ugriznil v jezik. "Hm … Oprostite, ampak res nočem povzročati kakršnekoli zmede. Nočem se ..."

stephen makinwa ap
Arsen Perić

CELOTNO IZJAVO MAKINWE SI LAHKO PREBERETE V TISKANI IZDAJI ČASNIKA EKIPA SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA SPLETNI STRANI TRAFIKA24.SI!

Članki iz rubrike