Mobilna verzija
nu
nu

Dvomov ni več: Ljubljanska Olimpija bo v novo sezono krenila brez (vsaj) dveh ključnih nogometašev

Poškodbe še naprej krojijo usodo ljubljanske Olimpije.

Olimpija je v ponedeljek dobila prvega evropskega nasprotnika v novi sezoni, trener zeleno-belih Igor Bišćan pa se je moral že pred tem soočiti z dejstvom, da vsaj na začetku sezone 2017/18 ne bo mogel računati na vsaj dva nogometaša, ki bi lahko bila ključna člena njegove zasedbe. Seznam odsotnih pa je dejansko še nekoliko daljši.

Na obeh tekmah s predstavnikom Finske (skoraj) zagotovo ne bo igral Rok Kronaveter, ki si je v drugem delu sezone poškodoval gleženj, zdaj pa bo za popolno okrevanje potreboval še vsaj dva, če ne še več tednov. To pomeni, da bo v najboljšem primeru nared za Brondby, če si bo Olimpija seveda sploh priigrala obračun z Danci.

kronaveter gw
Grega Wernig

Hkrati je na stranskem tiru tudi Denis Klinar, desni bočni branilec je takoj po porazu v finalu pokala odšel na operativni poseg na kolenu. Čeprav slednje ni huje poškodovano, pa Klinar v tem trenutku še ni pripravljen na največje napore.

Da bi bilo vse še nekoliko bolj neugodno, ima zdravstvene težave tudi Mario Jurčević, medtem ko tudi Nik Kapun še ni povsem nared za izzive, ki jih prinašajo resne tekmovalne tekme. Če vemo, da je na stranskem tiru tudi Kingsley Boateng, potem hitro postane jasno, zakaj Bišćan res ne spi mirno ... 

klinar tavares af
www.alesfevzer.com

Značke: nk-olimpija , plts