boštjan-močnik 2 Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

košček pl Reporter.si

Podjetje očeta Erike Žnidaršič dobilo 100 ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

nemo palec Njena.si

VIDEO: Nemo od vzhičenosti razbil pokal in si ...

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
0 17.06.2017 00:15:06

Samba v Ljudskem vrtu! Maribor bo okrepil sijajni brazilski napadalec, krvnik Samirja Handanovića!

Profimedia
Da pod Kalvarijo iščejo novega napadalca, ni nobena skrivnost. Prav tako kot ni nobena skrivnost, da iščejo točno določen tip napadalca; robustnega, visokega in močnega.

Takšen, kot je bil denimo Jean-Philippe Mendy, v sezoni 2015/16 najboljši strelec Maribora in skupaj z Andražem Šporarjem ter Rokom Kronavetrom tudi najboljši strelec lige. Francoz je teroriziral obrambo slovenskih prvoligašev, zaradi njegove surove moči so se obrambni igralci od njega kar odbijali. Milivoje Novaković seveda ni imel takšnih telesnih lastnosti, toda bil je visok, dobival je zračne dvoboje, hkrati je znal zadržati žogo in s tem poskrbel, da so se lahko njegovi soigralci vključili v napad. Resda pri zaključkih akcij ni bil več tako smrtonosen kot v svojih najboljših sezonah pri Kölnu in v vijoličastem dresu je zapravil številne odlične priložnosti, vendar je bil za Maribor neprecenljiv. Že samo s svojim profesionalnim odnosom je močno vplival na soigralce, da so postajali vse boljši, zato ne preseneča, da si športni direktor štirinajstkratnih državnih prvakov razbija glavo, kako Novakovića nadomestiti.


Kot rečeno, Zlatko Zahović išče 'mendyjevski' tip napadalca in po naših informacijah ga je tudi našel. Zahović naj bi želel v Maribor pripeljati Brazilca, vijoličasti napad bi torej lahko v naslednji sezoni plesal v ritmih sambe ... Kapetanu Marcosu Tavaresu bi se v štajerski prestolnici lahko pridružil Lucielmo Palhano Soares, bolj znan pod imenom Lucio Maranhao. Gre za 28-letnega Brazilca, ki je trenutno član izraelskega prvaka Hapoela Be'er Sheve, v spomladanskem delu prejšnje sezone pa je bil posojen k še enemu izraelskemu prvoligašu Ashdodu.

VSE PODROBNOSTI O BRAZILCU, KI JE V PREJŠNJI SEZONI ZABIL GOL INTERJU (SAMIRJU HANDANOVIĆU) TER CELTICU IN NAJ BI BIL PRED VRATI LJUDSKEGA VRTA SI LAHKO PREBERETE SAMO V SOBOTNI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JO DOBITE TUDI NA TRAFIKA24.SI.

Članki iz rubrike