Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
0 25.05.2017 10:10:44

Zlatko Zahović: Matjaža Keka bi v Mariboru sprejeli z navdušenjem

Drago Wernig - TAKA
Maribor je v štajersko prestolnico po hitrem postopku vrnil naslov državnega prvaka, ki mu ga je lani speljala Olimpija, in bo Slovenijo zastopal v kvalifikacijah za ligo prvakov.

Tam pa bo prvič tudi Rijeka, ki se veseli svojega krstnega naslova hrvaškega prvaka, do njega pa jo je pripeljal štajerski strokovnjak Matjaž Kek. Rečane do konca sezone čakata še dve preizkušnji, v soboto bodo gostovali na zagrebškem stadionu Maksimir, kjer se bodo v zadnjem prvenstvenem krogu pomerili z Dinamom. V sredo pa bodo z istim tekmecem v Varaždinu obračunali še v finalu pokalnega tekmovanja.

V prvem krogu kvalifikacij za ligo prvakov bo Rijeka med nosilci, med katerimi bo tudi Maribor. V nadaljevanju tekmovanja pa bi se moštvi lahko pomerili med sabo, dvoboj pa bi imel poseben pomen za trenerja Keka, ki si je trenersko ime začel ustvarjati prav v 'svojem' Mariboru.

Zato bi se verjetno rad izognil temu scenariju, podobno pa je tudi razmišljanje športnega direktorja vijoličastih Zlatka Zahovića, ki je za hrvaško spletno stran germanijak.hr med drugim spregovoril prav o tej temi: "Za Maribor je v žrebu veliko boljših opcij od Rijeke, ki ima odlično ekipo, z odličnimi igralci in igrajo na visoki taktični ravni. Če bi lahko izbiral, bi se Keku in druščini najraje izognil," je dejal snovalec kadrovske politike pri štirinajstkratnem slovenskem prvaku, in nadaljeval: "Rijeka bo za vse neugoden nasprotnik, ne samo nam. Všeč mi je energija, ki jo je Kek prinesel v klub. Ta se občuti na vsaki tekmi, na Rujevici je zelo težko igrati, stadion je vedno poln, navijači prihajajo na vsako tekmo. So v vzponu in v kvalifikacijah za ligo prvakov so sposobni iti do konca."



Če pa bi se vseeno zgodilo, da bi žreb združil slovenskega in hrvaškega prvaka, pa Zahović pravi, da bi Keka v Ljudskem vrtu sprejeli z navdušenjem. "V Mariboru bi ga pozdravili z navdušenjem, zelo smo ponosni na njegovo delo in uspeh. Matjaž je klubska legenda in njegov uspeh nas močno veseli."

Matjaž Kek je v zadnjih sezonah ves čas poskušal Dinamo 'sklatiti' s prestola in to mu je letos uspelo. Podobno je lani uspelo Olimpiji, ki je prekinila večletno vladavino Maribora v slovenskem nogometnem prostoru. "Prezimili smo v Evropi, igrali v ligi prvakov, dotaknili smo se vrha, in po vseh teh uspehih je razumljivo, da ekipa doživi manjši padec," je razložil Zahović, in pristavil: "Težko je držati to raven, Olimpija je dobila novega lastnika, prišel je nov denar in izkoristila je nekakšen 'vakuum', ki je nastal v našem klubu. Letos smo se vrnili na zmagovito pot, spet igramo dobro in smo zasluženo prvaki."

Mariboru je torej uspelo prezimiti v Evropi, kar navijači Dinama čakajo že petdeset let. "Modri imajo individualno kakovost, ki pa v ligi prvakov ni dovolj. V tem smislu nam je Rijeka bolj podobna, naši moštvi se bolj zanašata na taktično organiziranost. Ko tako igraš vso sezono, je lažje narediti rezultat med močnejšimi evropskimi moštvi. Dinamo ima odlične posameznike, mogoče kakovostnejše od nas in Rijeke, ampak genialnost izjemnih posameznikov med najmočnejšimi ekipami v Evropi ni dovolj. V domačem prvenstvu se na ta način da izvleči, med velikimi fanti pa ne. S tem slogom greste lahko tudi skozi kvalifikacije, v skupinskem delu pa je zgodba drugačna. Tam se pokaže, da individualna kakovost, ki jo Dinamo nedvomno ima, ni dovolj. Takšno je moje mnenje."

Članki iz rubrike