Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 25.05.2017 09:28:28

Kratek rok trajanja: Ukrajinci odhajajo iz Celja!

Grega Wernig
V našem časopisu smo o veliki verjetnosti takšnega scenarija poročali že 18. maja, zdaj pa je tudi uradno. Celjska zgodba z ukrajinskimi vlagatelji se je neslavno končala, v prihodnje se bodo v knežjem mestu znova oprli na lastne sile. Tako kadrovske kot finančne.

Cilji so bili visokoleteči, v Areni Petrol so bili prepričani, da so s sklenitvijo sodelovanja z ukrajinskimi vlagatelji postavili trdne temelje za prihodnost, za odmevne dosežke, toda pričakovanja so se zdaj zrušila kot hišica iz kart. Celjska zgodba z investitorjem iz tujine se je sfižila. O tem, da se grofi ubadajo s precejšnjimi težavami oziroma da sodelovanje kluba ter njegovih partnerjev ne poteka tako, kot je bilo zamišljeno, smo že poročali, medtem pa je postalo jasno, da so razpoke tako velike, da jih je nemogoče zamašiti. Odslej je to tudi uradno.

"Zgodba, ki se je začela, se počasi tudi končuje," je v včerajšnjem popoldnevu potrdil predsednik Miloš Rovšnik. "Ko sem aprila prevzel položaj, sem ugotovil, da vlagatelj ni v celoti izpolnil tistega, kar je napovedal. Če nekdo nečesa ne izpolni, se sodelovanje pač zaključi. To zadevo bomo zaprli in začeli novo zgodbo," je nadaljeval prvi mož grofov in razkril, da glavni razlog za takšno odločitev: "Sklenjen je bil dogovor o predvidenih finančnih vlaganjih, ki niso bila izpolnjena. To je to." 

Prispevali manj kot 100 tisoč evrov
Prvi mož kluba o podrobnostih ni želel razpredati, toda po nekaterih informacijah, ki so nam prišle na uho, naj bi Ukrajinci do zdaj zagotovili zgolj 70 tisoč evrov, spet po drugih 90 tisoč, prav gotovo pa manj kot sto tisočakov. Za kako nizek znesek gre, zelo nazorno kaže podatek, da je bilo treba samo za plače funkcionarjev, ki predstavljajo vlagatelje (oziroma so jih predstavljali), in igralcev, ki so prišli na željo Ukrajincev, odšteti 50 tisoč evrov. Na mesec!

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE SAMO V ČETRTKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Značke: celje, plts

Članki iz rubrike