Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 21.05.2017 20:10:35

Nova blamaža vijoličastih

Drago Wernig
Nogometaši Kalcerja iz Radomelj in Maribora so se v 35. krogu Prve lige Telekom Slovenije v Murski Soboti razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:0).

* Stadion v Fazaneriji, sodniki: Mertik (Odranci), Vukan (Gornja Radgona) in Herženjak (Lendava).
* Strelca: 1:0 Nunić (53.), 1:1 Tavares (67.).
* Kalcer: Ivačič, Lidjan, Jazbec, Karamatić, Rokavec, Zukić, Barukčič, Jakovljević (od 64. Gajić), Janković (od 73. Primc), Cerar (od 80. Marinšek), Nunić.
* Maribor: Obradović, Palčič, Rajčević, Šuler, Viler, Mertelj, Pihler, Ahmedi (od 61. Hotić), Tavares, Bajde (od 80. Sallalich), Zahović.
* Rumeni karton: Lidjan.
* Rdeči karton: /.

Prvoligaški nogomet se je po skorajda štirih letih premora vrnil na zelenico soboške Fazanerije. Prekmurski ljubitelji nogometa so v svoji družbi pozdravili nogometaše Radomelj, ki zaradi prenove domžalskega igrišča nimajo prvoligaškega domicila, in Maribora. Omenjena tekmeca v zadnjih tednih nista blestela. Za Maribor to velja tudi danes, saj še na peti tekmi zaporedoma niso zmagali, na drugi strani pa so Radomljani prekinili niz petih porazov.


V prvem polčasu so bodoči drugoligaši sicer imeli nekaj strelov proti vratom gostov, toda vseeno so bili prvaki tisti, ki so prevladovali. Že v drugi minuti je čez vrata streljal Marcos Tavares, domači vratar Aljaž Ivačič pa je moral posredovati nato zaporedoma po strelih Mitje Vilerja in Aleksa Pihlerja v 17. minuti, Mateja Palčiča v 18. in Tavaresa v 23. minuti.

V 31. minuti je Valon Ahmedi poslal ostro podajo pred vrata domačih, žoga pa se je od Tina Karamatića odbila malo mimo vratnice. Dve minuti pozneje je bil nenatančen Aleš Mertelj, v 36. minuti pa je prvič posredoval tudi mariborski vratar Matko Obradović po poskusu Marka Nunića.

Prav Nunić pa je v 53. minuti poskrbel za vodstvo Radomelj, ko se je najbolje znašel v gneči po podaji iz kota. Nunić je sicer že minuto pred tem znova ogrel Obradovićeve dlani. Mariborčani so nato šli v lov na izenačujoči gol. V 59. minuti je strel Gregorja Bajdeta obranil Ivačič, tako kot tudi poskus Dina Hotića v 66. minuti. Minuto zatem pa je izkušeni Tavares poskrbel za izenačenje, ko je po Bajdetovi podaji zadel z roba kazenskega prostora.

V 70. minuti so imeli gosti priložnost prek Luke Zahovića, ki pa je zadel le zunanji del mreže. Mladi mariborski napadalec je dvakrat poskusil tudi v 83. minuti, a tudi neuspešno. Dve minuti pozneje je Tavares izgubil še dvoboj z Ivačičem, kar je bila tudi zadnja nevarnejša akcija na tekmi.

Radomljani bodo v zadnjem, 36. krogu v soboto gostovali v Velenju, Mariborčani pa bodo gostili Krčane.

Značke: nogomet, dp

Članki iz rubrike