favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 21.05.2017 19:15:13

Remi na savinjsko-šaleškem derbiju

Nogometaši Celja in velenjskega Rudarja so se v 35. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:0).

* Stadion Arena Petrol, gledalcev 500, sodniki: Jug (Tolmin), Vojska (Dob) in Kasapović (Ljubljana).
* Strelca: 0:1 Mary (69.), 1:1 Lupeta (90.).
* Celje: Rozman, Vidmajer, Travner, Džinić, Brecl, Cvek, Pungaršek (od 74. Čirjak), Cvijanović, Podlogar, Požeg Vancaš (od 61. Galešić), Lupeta.
* Rudar: Radan, Kašnik, Grgić, Zec, Iharoš, Babić, Bolha, Glavina (od 83. Pišek), Trifković (od 88. Dodlek), Črnčič (od 65. Lotrič), Mary.
* Rumeni kartoni: Džinić; Babić, Kašnik.
* Rdeči karton: Zec (16.).

Celjani bi z zmago ostali v igri za mesta v evropskih tekmovanjih, toda do nje niso zmogli. Še do točke so prišli šele v izdihljajih tekme, pa čeprav so večji del tekme igrali z igralcem več. Tako pa so se celjski nogometaši poslovili od Evrope. Na drugi strani svojega cilja niso uresničili niti Velenjčani. Ti bi si z zmago že zagotovili obstanek v ligi, tako pa bodo morali počakati do zadnjega kroga, saj imajo le točko prednosti pred osmouvrščenim Krškim in dve pred predzadnjim Aluminijem.



Velenjčani so se že v prvem polčasu znašli v nehvaležnem položaju, saj so že od 16. minute dalje igrali le z desetimi nogometaši, potem ko je rdeči karton dobil Darko Zec. Celjani so posledično prevladovali na igrišču, a pravih priložnosti si niso ustvarili. Še več, še najbolj nevarni so bili gosti v 34. minuti, ko je Dominik Glavina povzročil malce zmede v celjskem kazenskem prostoru, prišel do strela s kakšnih šestih metrov, toda s požrtvovalnim posredovanjem je pred golovo črto Elvedin Džinić preprečil vodstvo knapov.

V uvodu drugega polčasa so najprej do nekaj strelov prišli Celjani, nato je sledila "serija" velenjskih poskusov, a so bili vsi po vrsti preslabi za spremembo izida. V 67. minuti je od daleč pri domačih sprožil Lovro Cvek, toda tudi s tem Matej Radan ni imel težav. V 69. minuti pa so številčno oslabljeni gosti prišli do vodstva. Po podaji Stjepana Babića je John Mary najprej dobil dvoboj z Juretom Travnerjem, nato pa bil hitrejši še od Matjaža Rozmana, preko katerega je žogo z glavo poslal v mrežo. S tem golom se je Mary prebil na vrh lestvice strelcev, kjer je zdaj sam s 17 zadetki.

V 75. minuti so Celjani prek Mateja Podlogarja zatresli mrežo gostov, a je bil celjski nogometaš v prepovedanem položaju, tako da je ostalo pri vodstvu nekdanje Podlogarjeve ekipe. V 81. minuti je s prostega strela z desne strani streljal še Lovre Čirjak, a je Radan brez posebnih težav žogo odbil v kot. Tudi v naslednjih minutah so Celjani pritiskali, se trudili izenačiti, a v 86. in 87. minuti so bili Velenjčani tisti, ki so spet zagrozili. Najprej je Rozman dobil dvoboj ena na ena z Maryjem, nato pa je z roko ustavil še strel Anžeta Piška. V drugi minuti sodniškega dodatka pa je Celjanom vendarle priigral točko Jucie Lupeta, ki je zadel iz bližine.

Celjani bodo v zadnjem, 36. krogu v soboto gostovali pri Domžalah na Ptuju, Velenjčani pa bodo gostili Radomljane.

Značke: nogomet, dp

Članki iz rubrike