Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
0 17.05.2017 12:33:02

Milanič: Smo profesionalci, a hkrati ljudje. Človeško je ...

Drago Wernig - TAKA
Mariborčani in Celjani bodo drevi v Ljudskem vrtu odigrali zadnjo tekmo 34. prvenstvenega kroga. Zaradi kazni pred praznima južno in severno tribuno.

Darko Milanič se je v pričakovanju dvoboja z grofi najprej ozrl na vse prej kot prijetno nedeljo v Kidričevem. "Zgodila se nam je tekma, ki se ne bi smela, čeprav je na nek način razumljiva. Težave so se pojavile zaradi premajhne pozornosti pri protinapadih, ki so bili rešljivi. Ob tem pa je treba razumeti, da smo v specifičnem trenutku. Veliko možnosti za izbiro nisem imel zaradi znanih kadrovskih težav. Kdaj, če ne zdaj, je bilo osrednje vodilo pred končnico sezone po uspešnem razpletu. Zavedamo se, da je zmeraj treba biti najboljši in da hitro dobimo po glavi, če nismo. Moramo pa v teh tekmah preizkusiti nekatere igralce in skozi namenjanje priložnosti posameznikom odpravljati napake, ki se pojavljajo. Boljše, da se zgodijo zdaj, kot pozneje. Ko se bodo začele poletne priprave, ne bo več veliko časa," je povedal primorski strokovnjak, ki bo drevi pogrešal kaznovanega Vrhovca ter poškodovane Vršiča, Kabho, Šmeja in Palčiča.

Trener Maribora pred zadnjimi 270 minutami poudarja: "Ko si vso sezono pod pritiskom, bremenom rezultata in osvojiš naslov, je človeško, da se zgodi kaj takšnega. Smo profesionalci, a hkrati ljudje. Ko pogledamo moštvo, ki je nastopilo proti Aluminiju, je razumljivo, da smo želeli izkoristiti to možnost, da preizkusimo določene rešitve. Če vzamemo primer Karničnika, je razumljivo, da moram iskati odgovore zdaj in ne 10. julija, dan pred evropsko tekmo, če bi se zgodilo kaj nepredvidenega ter bi potrebovali drugačno rešitev. Sezona je dolga, mi smo postali prepričljivi prvaki po 32. krogih in imeli dovolj razlogov, da smo zadovoljni ter ponosni na to, kar delamo. Bomo pa nadaljevali z zavzetim delom in prepričan sem, da bodo navijači z nami imeli v prihodnje še veliko veselja."

Članki iz rubrike