kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 16.05.2017 07:41:11

Milivoje Novaković: V Sloveniji sem prišel do bridkega spoznanja, ...

Drago Wernig - TAKA
Napadalec Maribora Milivoje Novaković bo v četrtek dopolnil 38 let, zato je jasno, da se počasi bliža koncu kariere. Toda kaj potem? Kako naprej? Odgovor vas bo morda presenetil.

Izkušeni napadalec je namreč razkril, kakšni so njegovi načrti po koncu aktivne nogometne kariere. "Nogomet je moje življenje in tudi po igralski upokojitvi se vidim v njem. Toda v Sloveniji sem prišel do bridkega spoznanja," je v intervjuju za Delo dejal strelec 11 zadetkov v letošnji sezoni in nadaljeval.

"Tu ne želim in nočem biti trener. Veliko sem o tem razmišljal in bil odločen, da bom, ko bom želel opravljati še trenerski poklic, šolanje opravil v Nemčiji. V Kölnu imam prijatelje in skoraj povsod odprta vrata."

Razlogi pa so povezani tudi z nogometom pri nas nasploh. Lastniki, urejenost klubov in tako dalje ... "Žalosti me in zgrozi hkrati pogled v nogometni ustroj v Sloveniji. Razen redkih izjem, kot je Maribor, v klubih ne vidim resnih nogometnih osebnosti. Ni bivših igralcev, predvsem tistih, ki so imeli za seboj uspešne kariere, se nogometno oblikovali in bili uspešni v tujini. Žalostno je, ker sem prepričan, da bi lahko zelo veliko dali nogometu in prispevali k hitrejšemu razvoju. Pogrešam ustrezno strategijo, v kateri bi imeli vidnejše vloge bivši igralci."

In ravno zato ga bo pot odnesla proti Nemčiji in Kölnu, kjer si je ustvaril ime in pustil velik pečat, ki se pozna še dandanes. "V Nemčiji glavne niti vodijo nekdanji igralci. Vem, da je v Sloveniji težko to spremeniti, ampak povejte mi, kdo lahko mlademu igralcu posreduje več znanja kot, na primer, Zahović, Koren, Novaković ..." je nič kaj skromno zaključil Novaković, ki se je šele na sončni strani Alp veselil svojega prvega naslova državnih prvakov v karieri. 

Do celotnega intervjuja za Delo lahko dostopate na tej povezavi

Članki iz rubrike