Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
0 14.05.2017 18:37:19

Ne ravno bleščeča podoba prvaka: Mariboru se je nekaj takšnega nazadnje zgodilo pred več kot petimi meseci!

Drago Wernig - TAKA
Že res, da Maribor ni igral v najmočnejši postavi, toda Darko Milanič vseeno ne more biti zadovoljen z razpletom tekme v Kidričevem.

Do tokratnega vikenda v prvenstvu letos še nepremagljivi Maribor je vendarle le klonil. Teden dni po tem, ko so vijoličasti osvojili 14. naslov prvaka, se je Darko Milanič odločil, da bo v Kidričevem v boj poslal precej prevetreno zasedbo. Toda eksperiment se mu ni posrečil, Aluminij je namreč pred svojimi gledalci slavil s 3:1! Rdeče-beli so tako vnovič dokazali, da so sila neugoden nasprotnik za vijoličaste. V tej sezoni so z njimi izgubili le enkrat, dvakrat so jih premagali, med drugim tudi v Ljudskem vrtu.


Aluminiju je, kot rečeno, uspelo Mariboru zadati prvi letošnji prvoligaški poraz, hkrati pa se je prvič po dobrih petih mesecih zgodilo tudi, da je velikan iz Ljudskega vrta na eni tekmi prejel kar tri zadetke. Nazadnje se je njegova mreža tolikokrat zatresla 10. decembra lani, ko so Mariborčani izgubili na gostovanju v Domžalah. Tisti poraz je bil tudi njihov zadnji ligaški pred tokratno tekmo.

Kljub vsemu Mariborčani kakopak nimajo nobenega razloga za nezadovoljstvo. Naslov je pač že v njihovih rokah, ko je tako, se je pač - roko na srce - sila težko osredotočiti na tekme brez pravega tekmovalnega naboja. In to je Aluminij, ki se še vedno bori za obstanek, s pridom izkoristil.

Članki iz rubrike