Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 30.04.2017 19:18:44

V Celju štirje goli in 400 gledalcev (foto)

Grega Wernig
Nogometaši Celja in Kopra so se v 31. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 2:2 (1:1).

* Stadion Arena Petrol, gledalcev 400, sodniki: Balažič, Kordež (oba Ljubljana) in Zupančič (Moravče).
* Strelci: 1:0 Pišek (34.), 1:1 Križman (42.), 2:1 Volaš (56.), 2:2 Ibričić (60.).
* Celje: Rozman, Vidmajer, Travner, Džinić, Barišić, Pišek, Pungaršek (od 78. Rahmanović), Požeg Vancaš (od 74. Hadžić), Cvek (od 56. Lupeta), Cvijanović, Volaš.
* Koper: Antolović, Paljk, Datković, Gregov, Horvat (od 83. Dedić), Krivičić, Križman, Ibričić, Hodžić, Belima, Park (od 46. Pučko).
* Rumeni kartoni: Pungaršek, Cvijanović; Paljk.
* Rdeči karton: /.

Po dvoboju Celja in Kopra, ki je ponudil veliko dogajanja in priložnosti ter strelov na obeh straneh, so še najbolj zadovoljni pri četrtouvrščeni Gorici. Ta je kljub sobotnemu remiju proti Krškemu zadržala prednost pred Celjani in Koprčani, ki prav tako lovijo četrto mesto in posledično mesto za evropska tekmovanja. Gorica ima tako še vedno štiri točke prednosti pred Celjani, ki so sicer niz neporaženosti podaljšali na deset tekem, in sedem pred Koprčani.


Uvod tekme je bil kar živahen, najprej je že v drugi minuti le za malo zgrešil cilj Lovro Cvek, na drugi strani pa je Matjaž Rozman ustavil strel iz bližine po prodoru Rubena Belime. V 12. minuti je moral posredovati tudi gostujoči vratar Marijan Antolović po poskusu Tomislava Barišića. Tudi v nadaljevanju je bilo za odtenek konkretnejše Celje, med drugim je v 26. minuti malce izven kazenskega prostora znova nevarno sprožil Cvek, Antolović pa je žogo odbil v kot. Malce pozneje, po novi podaji iz kota, je spet streljal Cvek, takrat z glavo, a je žoga ob "pomoči" enega gostujočih nogometašev končala malce mimo vrat.

V 34. minuti pa so Celjani le povedli, potem ko je Tomislav Barišić z desne strani podal v kazenski prostor, žoga je zletela mimo Gorana Cvijanovića do Janeza Piška, ki jo je nato potisnil v prazno mrežo in poskrbel za svoj prvenec v sezoni. Toda še pred koncem polčasa, v 42. minuti, so gosti z Obale poravnali izid. Po dolgi podaji v kazenski prostor sta zamudila branilca Celja Elvedin Džinić in Barišić, tako da je Sandi Križman prišel do žoge približno deset metrov od vrat in nato tudi neubranljivo zadel za 1:1. To je bil tretji Križmanov gol v sezoni.

V uvodu drugega polčasa so imeli spet pobudo Celjani in v 56. minuti so znova povedli. Po Cvijanovićevi podaji iz kota na drugo vratnico je tam z glavo Džinić žogo vrnil pred vrata, kjer je bil najspretnejši Dalibor Volaš in dosegel svoj 12. zadetek v sezoni. Pred njim so na lestvici strelcev le Luka Zahović (Maribor) in Dominik Glavina (Rudar) s po 15, Miran Burgić (Gorica) s 14 in John Mary (Rudar) s 13 goli. Vodstvo Celja spet ni dolgo zdržalo. V 60. minuti je Senijad Ibričić mojstrsko preigraval ob prodoru v kazenski prostor, nato pa malce z leve strani matiral še Rozmana. Za izkušenega koprskega nogometaša je bil to šesti zadetek v sezoni.

Tudi v nadaljevanju sta bili ekipi živahni, kar zadeva strele proti vratom, enega nevarnejših pa je v 77. minuti sprožil Volaš, ki je iz bližine zadel vratnico. Dobrih deset pozneje je na drugi strani Belima močno sprožil z 20 metrov, toda žogo poslal nekaj decimetrov čez domača vrata.

Celjani bodo v 32. krogu v soboto gostovali v Radomljah, Koprčani pa bodo gostili Domžale.

Galerija
Značke: nogomet, dp

Članki iz rubrike