profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

dm
dm
0 24.04.2017 10:25:49

Bo ostal ali odšel? Darko Milanič o usodi Dareta Vršiča v mariborskem dresu

Drago Wernig - TAKA
V tej sezoni je Dare Vršič brez dvoma najboljši nogometaš vijoličastih.

Na tekmi z Domžalami je Darko Milanič še drugič zapored svoje nogometaše postavil v klasičen sistem 4-4-2. Še drugič zapored brez romba torej. Razlog je seveda preprost – v kadru znova ni bilo trenutno poškodovanega Dareta Vršiča. Dvaintridesetletni Apačan še vedno ni podaljšal pogodbe z Mariborom, pisali smo že, da je niti ne želi, ker sta si s športnim direktorjem preveč narazen glede finančnih pričakovanj.

"To je točno, ni je podaljšal. Zakaj je ni, morate vprašati njega," je o zapletih s podaljšanjem pogodbe odgovoril Milanič. In na vprašanje, ali se vijoličasti s spremembo sistema pripravljajo tudi na naslednjo sezono, v kateri morda primorski strateg ne bo mogel računati na Vršiča, odgovoril: "Logično, da se pripravljamo. Iščemo rešitve. Včasih bomo igrali tako, včasih drugače. Imeli smo tudi druge ideje. Potem se nam je porodila ideja o rombu, ki se je izkazala za odlično. Tudi na začetku, ko tega nismo veliko trenirali. Potem smo vse skupaj pilili. Zadnji dve tekmi smo bili drugačni. Ni rečeno, da na derbiju ne bo spet romb. Vse je odvisno od tega, koga bomo imeli na voljo. Ne glede na to, da smo daleč pred tekmeci, se bomo prilagajali tekmecu. Mislim, da je to smiselno." 

milanic gw
Grega Wernig

Za konec je Milanič poudaril tudi, koliko je mariborska igra odvisna od Vršiča. "Dare je pomemben. Govorimo o igralcu, ki ima kakovost v napadalni igri. Igralcu, ki je, če pogledamo statistiko, zabil veliko zadetkov, prispeval veliko asistenc. Ima pomembno vlogo v našem moštvu in on to ve. Kako pa bo v prihodnje … Odločitev je v njegovih rokah. Takšno informacijo imam jaz," je zaključil Milanič.

Članki iz rubrike