900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
0 22.04.2017 22:21:21

Darko Milanič: Bili smo nevšečni, trpeli smo, toda ...

Grega Wernig
Mariborčani so si z zmago proti Domžalam odprli avtocesto proti prestolnici, kjer lahko prihodnji konec tedna osvojijo 14. naslov državnih prvakov. Vseeno pa bodo do takrat besede Darka Milaniča kar precej odmevale.

Vijoličasti so na gol Domžal sprožili zgolj enkrat, ko je v osmi sekundi tekme zadel Marcos Tavares. Hudomušno bi lahko pomislili, da so morali biti Mariborčani zbrani le na začetku tekme, a primorski strateg na klopi štajerskega prvoligaša se s tem ni mogel strinjati.

"Se ne strinjam, mi smo bili zbrani celo tekmo. Šlo je za izredno težko tekmo z nasprotnikom, ki ni imel kaj izgubiti. Mi pa smo z zmago lahko dobili veliko. Velike tri točke in še korak bližje smo naslovu prvaka," je po dvoboju dejal Darko Milanič. 

Maribor je bil povsem anemičen, nenevaren, obenem pa je neverjetno, da so lahko s takšno podobo osvojili vse tri točke. Milanič pa se s tem sicer ni v popolnosti strinjal: "Trpeli smo, tudi to je odlika moštev. V obrambi smo bili zelo disciplinirani in nevšečni, ampak na koncu vse izpade odlično. Zelo sem zadovoljen z rezultatom."

Že nekajkrat se je letos zgodilo, da je Maribor na podoben način prišel do točk, a tudi tukaj se Primorec ni ravno strinjal: "Kar se tiče pragmatičnosti, smo bili super. V napadu pa smo večinoma igrali nazaj. To je posledica tekme, tekmeca, ki je zelo intenziven, hiter, živ in vseskozi napada. Enkrat na tak način dobiti tri točke, je prava stvar."

Ko potegnemo črto, pa je jasno, da je Mariborčanom manjkal Dare Vršič na sredini igrišča, ki bi lahko povezal danes sila raztresene Štajerce. 

Članki iz rubrike